Suporturi de curs tipărite pentru elevii din clasa a VIII-a care nu pot accesa cursurile online | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 23 ianuarie 2023
Home » Învățământ » Suporturi de curs tipărite pentru elevii din clasa a VIII-a care nu pot accesa cursurile online
Suporturi de curs tipărite pentru elevii din clasa a VIII-a care nu pot accesa cursurile online

Suporturi de curs tipărite pentru elevii din clasa a VIII-a care nu pot accesa cursurile online

Sute de exemplare ale „Jurnalului de pregătire” destinat elevilor care susţin Evaluarea Naţională, realizat de profesori din Harghita şi Covasna în cadrul unui proiect finanţat de Consiliul Judeţean Harghita, vor ajunge, începând de ieri, la 179 de elevi din 47 de şcoli din judeţ

„Începând de luni, în fiecare şcoală care şi-a afirmat nevoia pentru acest suport, din tot judeţul, de la Bilbor până în Tuşnad, de la Săcel până la Ghimeş, va ajunge numărul de exemplare solicitate, trimitem şi câteva exemplare în plus şi exemplare pentru cadrele didactice. Pe prima copertă, în interior, şcolile vor avea posibilitatea să noteze numele şi numerele de telefon ale profesorilor care predau disciplinele (de examen – n.a.), astfel ca elevii care au întrebări să îi contacteze pentru lămuriri”, a declarat consilierul judeţean Ferencz-Salamon Alpár, şeful Comisiei Învăţământ-Cultură a Consiliului Judeţean (CJ) Harghita.

Suportul de curs bilingv vine în sprijinul elevilor care nu deţin echipamente pentru conectarea la mediul online, nu au Internet şi nici televiziune prin cablu, pentru a accesa cursurile din mediul virtual ori televizate susţinute de profesori. Proaspătul editat caiet de pregătire la Evaluarea Naţională este structurat pe patru capitole, ordinea acestora urmând succesiunea examenelor naţionale şi susţine recapitularea materiei, cunoaşterea, înţelegerea şi rezolvarea diferitelor tipuri de subiecte, asigurând în acelaşi timp posibilitatea autoevaluării cunoştinţelor dobândite.

În Harghita suportul pentru pregătirea la Evaluarea Naţională a fost tipărit în 500 de exemplare, costul proiectului finanţat de Consiliul Judeţean Harghita şi realizat prin coordonarea de specialitate a Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Harghita, în parteneriat cu IŞJ Covasna, fiind de aproximativ 6.000 de lei.

Caietul-suport de pregătire pentru elevii clasei a VIII-a va fi tipărit şi de IŞJ Covasna, urmând să fie postat online, în format PDF, pe site-ul inspectoratului şcolar Harghita, pentru a putea fi accesat şi descărcat de fiecare şcoală din judeţ.

„Se pregăteşte acum partea a doua a acestui suport, până în data de 2 iunie vom trimite la şcoli şi acest al doilea caiet, acesta putând fi folosit şi în perioada de pregătire (2-12 iunie – n.a.) pentru Evaluarea Naţională”, a adăugat fostul inspector şcolar general Ferencz-Salamon Alpár.

Prezent la conferinţa de presă de prezentare a „Jurnalului de pregătire” pentru Evaluarea Naţională, preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, a afirmat că administraţia judeţeană pune preţ pe pregătirea elevilor, considerând că trebuie să li se acorde copiilor toate şansele să performeze. În opinia sa, Evaluarea Naţională reprezintă „primul foarte mare pas, cea mai importantă alegere din viaţa elevilor până acum”, stabilind cursul ulterior al pregătirii acestora. Borboly a anunţat că se are în vedere şi un proiect de anvergură, privind digitalizarea învăţământului obligatoriu, care să asigure, printr-un sistem integrat şi uniform, condiţii egale de studiu în toate şcolile din Harghita.

„Ne dorim un tineret educat, ne dorim să-i ajutăm pe tinerii din Harghita şi ne pregătim să elaborăm un proiect de digitalizare pentru copii. Chiar dacă suntem un judeţ preponderent rural, cu localităţi mici, copiii trebuie să primească un suport prin intermediul digitalizării, un suport prin care să se pregătească pentru viaţă, fără să trebuiască să plece din Harghita, să trăiască şi să-şi întemeieze o familie aici, în judeţ. Toate aceste proiecte vin pentru susţinerea acestor obiective”, a conchis preşedintele CJ Harghita.

D. DRĂGAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.