Suport online gratuit pentru pacienţii cu boli cronice | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 6 decembrie 2023
Home » Sănătate » Suport online gratuit pentru pacienţii cu boli cronice
Suport online gratuit pentru pacienţii cu boli cronice

Suport online gratuit pentru pacienţii cu boli cronice

Medici pentru România lansează campania „Nu uităm de ceilalţi”

În plină pandemie COVID-19, pacienţii cu boli cronice întâmpină dificultăţi în a accesa cabinetele medicale deşi au nevoie de sprijinul specialiştilor în toată această perioadă. Pentru a veni în ajutorul acestora, proiectul Medici pentru România a lansat campania „Nu uităm de ceilalţi”, prin care doctori din România, dar şi din diaspora, asigură suport online GRATUIT pacienţilor cu boli cronice sau diverse simptome uşoare, fără legătură cu COVID-19.

Proiectul Medici pentru România a fost iniţiat, în luna octombrie a anului trecut, de Andrei Baciu (medic chirurg cardiovascular), Sebastian Burduja (antreprenor social), Alexandru Costache (antreprenor social) şi Victor Costache (medic chirurg cardiovascular), ulterior alăturându-se echipei Dragoş Preda (antreprenor social), Sorina Stroe (medic stomatolog) şi Victor Jugănaru (medic rezident).

Astfel, medicii voluntari vor putea oferi gratuit consiliere online pacienţilor care au nevoie de suport prin intermediul platformei www.medicipentruromania.ro. Totul se va derula online, astfel că nu va fi necesară deplasarea de la domiciliu. Fiecare şedinţă de consiliere va dura 15 de minute şi va fi efectuată în urma programării online. Suportul exclude urgenţele, pentru acest lucru pacienţii trebuind să sune la 112.

„Dorim să le transmitem medicilor toată admiraţia pentru munca depusă în tratarea pacienţilor ce au atât de multă nevoie de suportul lor în această perioadă dificilă. Sistemul medical din România este la turaţie maximă, iar COVID-19 mobilizează toată atenţia şi resursele. Suntem conştienţi că există foarte mulţi oameni, cu alte afecţiuni, care au nevoie de noi toţi în această perioadă. Prin urmare, programul Medici pentru România lansează campania Nu uităm de ceilalţi, prin care doctori din întreaga lume asigură suport online pacienţilor care suferă de boli cronice sau au diverse simptome uşoare, fără legătură cu COVID-19. Pe această cale invităm cât mai mulţi medici să se alăture iniţiativei noastre şi să ofere suportul necesar celor aflaţi în nevoie. Este necesar să ne adaptăm situaţiei din prezent, dar şi modului în care se va derula activitatea medicală în viitor”, declară Alexandru Costache, iniţiatorul programului Medici pentru România.

Programul îşi propune să acopere servicii din specializări precum cardiologie, geriatrie, psihiatrie, neurologie, chirurgie plastică, pediatrie, psihologie, nutriţie şi diabet, dermatologie, ginecologie, hematologie, oftalmologie, gastro-enterologie, stomatologie, ORL, medicină de familie.

Avantajele consilierii online oferite sunt multiple:

– pacienţii vor putea discuta deschis şi confidenţial, prin videoconferinţă, cu un profesionist;

– au acces la medici români foarte buni, din ţară şi din întreaga lume, din confortul casei lor;

– scade riscul de a fi expuşi infectării cu coronavirus, nefiind necesară deplasarea în afara domiciliului;

– reducem presiunea pe camerele de gardă şi cabinetele de consultaţii;

– serviciile sunt gratuite – pentru pacienţi şi pentru medici.

Sistemul de programări, dar şi cel de afiliere ca medic, este disponibil pe www.medicipentruromania.ro/nu-uitam-de-ceilalti – se arată într-un comunicat de presă transmis de iniţiativa Medici pentru România.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.