Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Subvenţie | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 4 martie 2024
Home » Societate » Subvenţie
Subvenţie

Subvenţie

În şedinţa ordinară de la sfârşitul lunii septembrie 2018, Consiliul local municipal Miercurea Ciuc a hotărât următoarele: „persoanele fizice, cu domiciliul stabilit pe raza administrativ-teritorială a municipiului Miercurea Ciuc, care au împlinit vârsta de 65 de ani, pot beneficia pe bază de cerere, în condiţiile stabilite prin hotărâre, de sprijin financiar de la bugetul local, sub formă de subvenţie, pentru achitarea contravalorii apei calde menajere furnizată prin sistem centralizat.

Sprijinul financiar se va acorda fiecărei persoane îndreptăţite în perioada 1 noiembrie 2018 – 31 martie 2019 şi va fi în cuantum de maximum 40 de lei/lună, fără să depăşească contravaloarea apei calde menajere consumată în luna respectivă.

Condiţiile cumulative pentru acordarea sprijinului financiar sunt următoarele: a) persoana îndreptăţită să fie proprietarul sau coproprietarul locuinţei pentru care solicită sprijinul financiar; b) locuinţa să fie încălzită în întregime şi exclusiv prin sistemul centralizat de furnizare a energiei termice şi solicitantul să locuiască efectiv în această locuinţă; c) să aibă achitate la zi cheltuielile comune, respectiv toate facturile scadente privind serviciile publice; d) persoana îndreptăţită să aibă achitate la zi toate impozitele, taxele şi celelalte datorii către bugetul local, inclusiv dobânzile şi penalităţile de întârziere aferente.

Cererile vor fi depuse la asociaţiile de proprietari până la data de 20 a lunii pentru care se solicită sprijinul financiar. La cerere se vor anexa: copie de pe actul de identitate şi copie de pe actul din care rezultă că este proprietarul locuinţei pentru care solicită acest sprijin.

 

Sprijin pentru elevi

În aceeaşi şedinţă, consiliul local a aprobat suportarea de la bugetul local a cheltuielilor de transport în comun pentru elevii navetişti din Harghita-Băi, Subpădure şi Cioboteni – şi pentru elevii orfani, precum şi pentru cei pentru care s-a stabilit o măsură de protecţie specială, în perioada 10 septembrie 2018 – 14 iunie 2019.

Elevii beneficiari – în total 74 – se legitimează cu abonament special, pus la dispoziţie de către SC Csiki Trans SRL, prin instituţiile de învăţământ.

Decontarea se va face lunar, pe bază de factură, emisă de SC Csiki Trans SRL către municipiul Miercurea Ciuc cu lista elevilor beneficiari, vizată de direcţia instituţiilor de învăţământ şi a coordonatoarelor din centrele de plasament.

AURELIA ILUŢ

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.