Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Subprefectul judeţului Harghita, Petres Sándor, a fost testat pozitiv la noul coronavirus | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 25 aprilie 2024
Home » Sănătate » Subprefectul judeţului Harghita, Petres Sándor, a fost testat pozitiv la noul coronavirus
Subprefectul judeţului Harghita, Petres Sándor, a fost testat pozitiv la noul coronavirus

Subprefectul judeţului Harghita, Petres Sándor, a fost testat pozitiv la noul coronavirus

La nivelul judeţului Harghita situaţia epidemiologică la data de 20 octombrie 2020 era:

  • Cazuri confirmate: 2081, (85 cazuri noi în ultimele 24 de ore);
  • Persoane vindecate: 1079, (37 pacienţi vindecaţi în ultimele 24 de ore);
  • Persoane decedate: 72;
  • Persoane internate în Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc, în Spitalul suport COVID-19 din Odorheiu Secuiesc, Spitalul Gheorgheni: 242;
  • Persoane în izolare la domiciliu: 622 şi persoane aflate în carantină la domiciliu: 894; pentru 66 de persoane testate pozitiv cu COVID-19, ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare.

Se efectuează teste la COVID-19 pentru contacţii simptomatici ai pacienţilor internaţi în spitale, respectiv au fost dispuse măsuri suplimentare de izolare la domiciliu pentru contacţii asimptomatici.

Subprefectul judeţului Harghita, Petres Sándor, a scris următorul mesaj pe pagina sa de Facebook: „Dragi cunoştinţe, după ce sâmbătă am făcut febră, azi (luni – n.r.) am fost testat. Rezultatul epozitiv. Probabil mâine (ieri – n.n.) vom vedea ce şi unde urmează. Aveţi grijă de voi, toate cele bune”.

Purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului, Adrian Pănescu, a precizat, că subprefectul a purtat tot timpul mască de protecţie, atunci când s-a aflat la lucru, iar ancheta epidemiologică este în derulare. De asemenea, s-a efectuat dezinfecţia spaţiilor din instituţie.

  • Conducerea SJU către aparținătorii pacienților: „Trimiteți doar strictul necesar!”

Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Miercurea Ciuc face apel la rudele și prietenii bolnavilor internați, să le trimită pachete numai atunci când situația o impune și doar cu obiectele personale indispensabile.

După suspendarea vizitelor, spitalul a oferit aparținătorilor posibilitatea de a lăsa pachete pentru pacienții internați la poarta instituției sanitare, care au fost livrate pe secții de către personalul spitalului.

Ca urmare a evoluției situației epidemiologice, dar și din cauza volumului mare de pachete lăsate zilnic la poarta unității, conducerea spitalului le cere locuitorilor să se folosească de această posibilitate numai atunci când este necesar.

„Pentru pacienții internați pot fi trimise obiecte personale în pachete închise și inscripționate cu numele pacientului și al secției unde acesta este îngrijit. Este interzisă trimiterea de alimente pentru cei care țin diete speciale. Pachetele pot fi depuse la poarta spitalului zilnic și vor fi livrate pe secții între orele 14:00 și 15:00. Conducerea și personalul spitalului cer înțelegerea și cooperarea pacienților și aparținătorilor”, se precizează într-un comunicat al Spitalului Județean de Urgență din Miercurea Ciuc.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.