Stelu Platon va candida pentru un nou mandat la Primăria Topliţa | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 25 iulie 2024
Home » Politic » Stelu Platon va candida pentru un nou mandat la Primăria Topliţa
Stelu Platon va candida pentru un nou mandat la Primăria Topliţa

Stelu Platon va candida pentru un nou mandat la Primăria Topliţa

 

Pentru că mai sunt aproximativ trei luni până la alegerile locale, l-am întrebat, în cadrul unui interviu realizat săptămâna trecută, pe actualul edil al municipiului de pe Mureşul Superior dacă va mai candida la un nou mandat de primar.

„Deşi îmi închei al treilea mandat, sunt decis în foarte mare măsură să mai candidez. Fiecare primar e întrebat de ce mai candidezi?. Şi toţi răspund pentru că am foarte multe proiecte pe care trebuie să le termin! Chiar avem foarte multe proiecte de care m-am ocupat foarte serios”, a răspuns Stelu Platon.

Acesta mai preciza că în scurt timp va arăta ce a făcut în cei 12 ani. „Dar cu cifre, nu cu vorbe – oraşul a înflorit şi arată superb. O să vin cu kilometri de asfaltări, cu kilometri de apă, staţii, stadioane etc. Şi mai vin cu un argument: cu nişte proiecte, la unele am şi făcut trimitere (despre acestea am scris în articolul apărut săptămâna trecută – n.a.), pe care doresc să le duc la bun sfârşit”.

Actualul primar al municipiului a făcut referire şi la posibilii contracandidaţi pe care îi va avea la alegeri, spunând că „unii au început să arunce cu noroaie în mine – foarte bine, să spună ce vor” şi că „unii vor să transforme municipiul în comună – foarte bine, dacă atâta au înţeles”.

„Din informaţiile pe care le am la zi – continua Stelu Platon – cei care doresc să candideze, încă nu-i ştim pe toţi din păcate, nu sunt persoane care să fi dovedit în viaţa privată sau publică să fi făcut ceva semnificativ. Nu dau nume. O să fie întrebaţi în timpul campaniei, nu neapărat de mine, de alţii, poate se vor întreba unii între ei (…) vrei să fii primarul municipiului, ia să vedem ce ai făcut matale în viaţa privată? Ţi-ai construit o carieră? Ţi-ai construit o casă? Ai făcut ceva pentru comunitate?

Eu, când am candidat în 2008, pentru cei care nu-şi aduc aminte, am spus aşa: am modernizat spitalul în 2 ani, voi moderniza oraşul în 4 ani. Şi pentru că eram o persoană aproape necunoscută pentru alegători, oamenii au spus da mă, spitalul acela a fost modernizat. Sigur, nu s-a făcut un super spital. Oamenii au văzut că omul acela, în doi ani de zile a apucat să schimbe faţa spitalului”.

În final, primarul municipiului Topliţa spunea că întotdeauna se vor găsi persoane care să critice, care să spună că nu s-au făcut anumite lucruri. „Niciodată nu va exista o comunitate, chiar şi în cele mai prospere localităţi din lume, în care să se spună că primarul acela a făcut tot şi acum stăm. Nu, trebuie să facă şi primarul, şi consilierii locali, şi mai trebuie să facă şi cetăţenii, pentru că, din păcate, sunt foarte multe lucruri care ţin numai şi numai de cetăţeni”.

LIVIU CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

2 comments

 1. Eu unul nu l-as mai vota.
  In plus am avut ceva tangete cu acest primar si mi-a dovedit ca este un fara cuvant, plin de sine.etc
  Piata pietonala din fata primariei este mereu mizerabila
  In schimb functionari din primarie sunt oameni de nota 10.

 2. “O să vin cu kilometri de asfaltări, cu kilometri de apă, staţii, stadioane etc.”
  Cum “vii” dumneata domn primar? Cu roaba si lopata, carati asfaltul de acasa?
  Demult la scoala am invatat de “plurarul modestiei” se pare ca dumneavoastra la lectia aceea ati lipsit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.