Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Ştafeta Veteranilor Invictus a ajuns şi în Miercurea Ciuc, de unde voluntarii militari din judeţ au purtat-o până la Sighişoara | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 20 mai 2024
Home » Societate » Ştafeta Veteranilor Invictus a ajuns şi în Miercurea Ciuc, de unde voluntarii militari din judeţ au purtat-o până la Sighişoara
Ştafeta Veteranilor Invictus a ajuns şi în Miercurea Ciuc, de unde voluntarii militari din judeţ au purtat-o până la Sighişoara

Ştafeta Veteranilor Invictus a ajuns şi în Miercurea Ciuc, de unde voluntarii militari din judeţ au purtat-o până la Sighişoara

Ştafeta Veteranilor Invictus a ajuns, sâmbătă după-amiază, de la Sfântu Gheorghe în municipiul Miercurea Ciuc, unde a fost preluată, la Monumentul Ostaşului Necunoscut, de către militarii harghiteni. Ştafeta a fost predată de o echipă formată din militari ai Batalionului 22 „Cireşoaia” din Sfântu Gheorghe şi voluntari civili, printre care şi un copil de 9 ani.

Duminică dimineaţă, Ştafeta Veteranilor Invictus, formată din militari ai Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” şi un jandarm, a pornit către Sighişoara, unde a ajuns în aceeaşi zi, fiind predată unei altei echipe.

Acţiunea „Ştafeta Veteranilor” are scopul de a promova valorile naţionale şi respectul faţă de veterani şi eroi, omagiind memoria eroilor celui de-al Doilea Război Mondial (pierderi însumând 300.000 de militari în Campaniile de Est şi de Vest alături de alţi 100.000 de civili), dar şi de acum ai României.

Reprezentantul echipei harghitene, Antonio Păun, de la Brigada 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” din Miercurea Ciuc, cel care a preluat ştafeta de la colegii săi din Sfântu Gheorghe, a declarat că a ales să se alăture acestei acţiuni pentru că este militar, iar această profesie „este strâns legată de eroi, de răniţii din teatrele de operaţii şi ne simţim onoraţi şi îndatoraţi să ducem mai departe acest spirit al militarilor români”.

Acesta a spus că traseul pe care aleargă echipa harghiteană, care a fost formată din opt alergători şi trei biciclişti, se întinde pe o distanţă de 105 km, până la Sighişoara. Voluntarii au alergat prin rotaţie: în permanenţă un alergător şi un biciclist. „Colegii sunt entuziaşti, pregătiţi pentru un efort fizic de lungă durată şi sunt sigur că activitatea se va încheia cu succes”, a spus Antonio Păun duminică dimineaţă, înainte de a porni spre Sighişoara.

Duminică dimineaţă, la Monumentul Ostaşului Necunoscut din Miercurea Ciuc, de unde a plecat Ştafeta Voluntarilor Invictus, a fost prezent şi prefectul judeţului Harghita, Jean Adrian Andrei, care le-a mulţumit voluntarilor, în nume personal, al instituţiei pe care o conduce şi al Guvernului României, pentru gestul lor extraordinar.

„Vreau să vă mulţumesc pentru gestul dvs. de a face acest efort extraordinar, pentru această ţară, pentru tricolorul nostru românesc şi pentru simbolurile noastre naţionale. Dar mai ales pentru înaintaşii noştri, pentru cei care şi-au dat viaţa pe câmpurile de bătălie pentru ca noi să putem fi azi aici. Şi pentru veteranii noştri şi pentru cei care se află în teatrele de operaţii. Vreau să vă mulţumesc sincer şi în numele meu, al instituţiei pe care o conduc şi în numele Guvernului României pentru acest efort şi pentru mesajul practic de a preda ştafeta mai departe, ştafeta unităţii noastre ca români, mai ales aici, pe aceste meleaguri”, le-a spus prefectul voluntarilor, urându-le succes.

De la Sighişoara, Ştafeta Veteranilor Invictus va ajunge la Carei, care e şi punctul final.

xxx

În acest an, începând cu 5 octombrie, Invictus România desfăşoară evenimentul „Ştafeta Veteranilor”, un eveniment de nivel naţional aflat la a V-a ediţie, care se va încheia pe 25 octombrie, de Ziua Armatei României. „Ştafeta Veteranilor” din acest an include 3 trasee diferite, care acoperă 100% din teritoriu, atingând peste 50 de localităţi importante şi măsurând aproximativ 3.300 de kilometri. Peste 100 de maratonişti militari şi civili, însoţiţi de biciclişti, aleargă purtând Ştafeta Veteranilor!

Invictus România sprijină militarii români răniţi în Afganistan şi Irak să participe la Jocurile Paralimpice Invictus şi mobilizează, an de an, sute de voluntari. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.