Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Spor natural pozitiv în vară, în Harghita, după aproape un an de valori negative | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 25 februarie 2024
Home » Societate » Spor natural pozitiv în vară, în Harghita, după aproape un an de valori negative
Spor natural pozitiv în vară, în Harghita, după aproape un an de valori negative

Spor natural pozitiv în vară, în Harghita, după aproape un an de valori negative

Numărul naşterilor l-a depăşit pe cel al deceselor, în august, în Harghita, după 11 luni în care sporul natural al populaţiei s-a menţinut negativ, rezultă din ultimele date oficiale făcute publice de Direcţia Judeţeană de Statistică (DJS) Harghita. Astfel, în cea de-a opta lună a anului au venit pe lume 271 de copii şi şi-au pierdut viaţa 259 de harghiteni, sporul natural fiind de plus 12 persoane.

Sporul natural al populaţiei a fost pozitiv ultima oară în luna august a anului trecut, când fuseseră luate în evidenţe 288 de naşteri şi 286 de decese. În primele opt luni ale acestui an în judeţ au fost înregistrate, în total, 1.892 de naşteri, dintre care cele mai multe în august. Din păcate, şi-au pierdut viaţa 2.726 de persoane în perioada amintită, numai în lunile martie şi aprilie fiind raportate peste 400 de decese.

Potrivit DJS Harghita, în perioada ianuarie-august 2021 au fost oficiate peste 1.000 de căsătorii, cele mai multe cupluri prezentându-se în faţa ofiţerului stării civile în lunile de vară, dar au fost înregistrate şi 207 divorţuri. Din datele prezentate de instituţia harghiteană rezultă şi că în cel de-al doilea trimestru al anului, numărul mediu al pensionarilor de asigurări sociale de stat era de 73.118 persoane, iar pensia medie era de 1.483 de lei.

E.G.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.