Spor natural negativ, în fiecare lună a anului trecut, în judeţul Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 18 iulie 2024
Home » Societate » Spor natural negativ, în fiecare lună a anului trecut, în judeţul Harghita
Spor natural negativ, în fiecare lună a anului trecut, în judeţul Harghita

Spor natural negativ, în fiecare lună a anului trecut, în judeţul Harghita

Sporul natural al populaţiei s-a menţinut negativ pe parcursul anului trecut în Harghita, în fiecare lună din 2022 numărul deceselor fiind mai ridicat decât cel al naşterilor. Din ultimele date făcute publice de Direcţia Judeţeană (DJS) Harghita rezultă că anul trecut în judeţ au fost înregistrate 3.916 decese şi doar 2.829 de naşteri. Cele mai mari diferenţe între numărul naşterilor şi cel al deceselor au fost raportate în lunile ianuarie şi februarie, când sporul natural al populaţiei a fost de minus 162, respectiv de minus 212 persoane. Situaţia a fost oarecum mai „echilibrată” în luna septembrie, când au venit pe lume 287 de copii şi au trecut în nefiinţă 295 de harghiteni.

În 2021, în Harghita au fost înregistrate 2.937 de naşteri şi 4.821 de decese, sporul natural fiind negativ aproape în fiecare lună. Singura excepţie a reprezentat-o luna august, când a fost anunţată o valoare pozitivă a sporului natural de plus 12 persoane.

Potrivit informaţiilor făcute publice de DJS Harghita, în 2022, în judeţ au fost oficiate 1.502 căsătorii, dintre care cele mai multe în lunile iulie şi august, când s-au prezentat în faţa ofiţerului stării civile pentru a-şi uni oficial destinele 198, respectiv 245 de cupluri.

Anul trecut au fost pronunţate şi 270 de hotărâri de divorţ, dintre care cele mai multe în lunile august şi decembrie. În 2021, în judeţ au fost luate în evidenţe 1.415 căsătorii şi au fost pronunţate peste 300 de hotărâri de divorţ.

Din datele prezentate de DJS Harghita rezultă şi că în cel de-al treilea trimestru al anului trecut în judeţ erau peste 71.700 de pensionari de asigurări sociale de stat, iar pensia medie era de 1.637 de lei, la fel ca şi în trimestrul anterior. (E.G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.