Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc va dispune de propriul Laborator de Analize Medicale | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 6 decembrie 2023
Home » Sănătate » Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc va dispune de propriul Laborator de Analize Medicale
Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc va dispune de propriul Laborator de Analize Medicale

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc va dispune de propriul Laborator de Analize Medicale

Contractul de servicii de laborator încheiat cu Prodia va expira la sfârşitul lunii aprilie şi Spitalul Judeţean de Urgenţă nu doreşte să-l prelungească, ci să îşi înfiinţeze propriul laborator. Următorul pas: întemeierea Laboratorului de Cercetare Ştiinţifică Medicală

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Miercurea Ciuc, dr. Konrád Judit, a declarat că, după 20 de ani, de când firma Prodia asigură serviciile de laborator, a venit momentul ca spitalul să aibă propriul laborator, „aşa cum au toate spitalele municipale din judeţul Harghita”. „După zeci de ani, de când laboratorul este externalizat, pot să spun că în curând se va înfiinţa laboratorul propriu al spitalului”, a precizat managerul SJU.

Dr. Konrád a afirmat că a fost identificat spaţiul corespunzător amenajării viitorului Laborator de Analize Medicale şi că în prezent se poartă discuţii cu diferiţi furnizori de echipamente medicale şi de reactivi. Noul laborator se doreşte unul modern, la standarde ridicate, aliniat la cele mai riguroase norme de calitate.

„Până în 31 aprilie mai aşteptăm oferte din partea lor şi le analizăm, le comparăm, dar noi vrem o calitate şi un standard ridicat. De mult timp aşteaptă medicii noştri acest laborator, iar, dacă se înfiinţează, să fie unul de calitate”, a arătat managerul SJU din Miercurea Ciuc.

Potrivit dr. Konrád, investiţia a fost estimată la aproximativ 5 milioane de lei şi va fi realizată din bugetul propriu al SJU. Managerul spitalului susţine că existenţa laboratorului este de o importanţă crucială, deoarece „nici un spital nu poate funcţiona fără laborator”.

Ea a adăugat că, după înfiinţarea, anul trecut, a Departamentului de Cercetare şi Inovare, condus de dr. Adrian Dobrică, medic specialist în chirurgie toracică şi coordonatorul blocului operator al SJU din Miercurea Ciuc, se impune şi înfiinţarea Laboratorului de Cercetare Ştiinţifică Medicală. „Avem peste 20 de medici înscrişi în acest departament, avem entuziasm, trebuie să facem demersurile şi pentru înfiinţarea Laboratorului de Cercetare Ştiinţifică Medicală. După Laboratorul de Analize Medicale, următorul pas este crearea celui de Cercetare Ştiinţifică Medicală. Sunt legate în cazul spitalului nostru”, a afirmat dr. Konrád Judit.

Organigrama spitalului a fost completată cu doi medici, un biolog, un chimist şi doi asistenţi, care vor deservi Laboratorul de analize medicale, iar miercuri, consilierii judeţeni, întruniţi în şedinţă extraordinară, au aprobat noul stat de funcţii al SJU Miercurea Ciuc.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.