Soţ şi soţie, arestaţi preventiv pentru înşelăciune şi şantaj, cu un prejudiciu de peste 193.000 de euro | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 16 iunie 2024
Home » Societate » Soţ şi soţie, arestaţi preventiv pentru înşelăciune şi şantaj, cu un prejudiciu de peste 193.000 de euro
Soţ şi soţie, arestaţi preventiv pentru înşelăciune şi şantaj, cu un prejudiciu de peste 193.000 de euro

Soţ şi soţie, arestaţi preventiv pentru înşelăciune şi şantaj, cu un prejudiciu de peste 193.000 de euro

O femeie de 37 de ani şi soţul acesteia de 42 de ani, din comuna Gălăuţaş, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile după ce au înşelat şi şantajat un bărbat de 45 de ani din municipiul Topliţa.

Biroul de presă din cadrul IPJ Harghita a informat că bărbatul din Topliţa a sesizat faptul că în perioada august 2022 – iunie 2023 a fost victima unei înşelăciuni efectuate de o femeie în vârstă de 37 de ani din Gălăuţaş. „Aceasta i-ar fi promis câştiguri financiare şi bijuterii, determinându-l să ofere mai multe sume de bani. Ulterior, bărbatul ar fi fost ameninţat cu acte de violenţă îndreptate împotriva sa şi a familiei sale, fiindu-i solicitate noi sume de bani. Prejudiciul declarat de victimă a fost estimat la suma de 193.647 de euro. Investigaţiile efectuate de polițiștii de investigații criminale au relevat faptul că soţul femeii, un bărbat în vârstă de 42 de ani, din Gălăuţaş, a fost complice în această activitate infracţională şi ar fi avut rolul de a menţine iluzia victimei de a obţine câştiguri semnificative”, se arată în informarea IPJ Harghita.

Cei doi suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore joia trecută, în urma activităţilor de investigare şi a percheziţiilor efectuate la domiciliul acestora de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Harghita. Vineri, cei doi au fost prezentaţi Judecătoriei Topliţa, cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunilor de şantaj şi înşelăciune.

Poliţiştii de investigații criminale au beneficiat de sprijinul specialiştilor din cadrul Direcţiei Operaţiuni Speciale, ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Harghita. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.