Sosesc încă 10 grinzi pentru podul peste calea ferată din Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 10 iunie 2023
Home » Societate » Sosesc încă 10 grinzi pentru podul peste calea ferată din Miercurea-Ciuc
Sosesc încă 10 grinzi pentru podul peste calea ferată din Miercurea-Ciuc

Sosesc încă 10 grinzi pentru podul peste calea ferată din Miercurea-Ciuc

  • Circulaţia pe porţiunea de drum aflată sub pod va fi restricţionată începând de miercuri, fiind puse în funcţiune semafoare

Traficul rutier sub podul peste calea ferată, aflat în amplu proces de reabilitare, va fi restricţionată, începând de miercuri, circulaţia care se va desfăşura pe o singură bandă fiind dirijată cu ajutorul semafoarelor.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Miercurea-Ciuc, în zorii zilei de miercuri vor sosi în oraş alte zece grinzi din beton de la o fabrică din Ploieşti, iar transportul va fi efectuat în aşa fel încât să influenţeze cât mai puţin posibil traficul rutier. În comunicat se arată că cele zece grinzi din beton vor face legătura între pilonii 1 şi 2 ai podului, iar montarea elementelor prefabricate, fiecare cu o lungime de 23,5 metri şi o greutate de 24 de tone, se va efectua în aceeaşi zi. „Începând din miercuri vom restricţiona traficul pe strada Salcâmului, pe porţiunea care se află sub pasajul feroviar: pentru o perioadă mai lungă de timp vehiculele vor putea circula pe o singură bandă, traficul fiind dirijat de semafoare. Vă mulţumim pentru înţelegere!”, se precizează în comunicatul Primăriei Miercurea-Ciuc, postat pe pagina oficială de Facebook a instituţiei.

Primele zece grinzi din beton destinate podului peste calea ferată au sosit la începutul acestei luni în Miercurea-Ciuc şi au fost montate în aceeaşi zi. Viceprimarul municipiului Miercurea-Ciuc, Bors Béla, declarase atunci publicaţiei noastre că în total trebuie montante 70 de grinzi identice, de tipul celor care au fost sosite deja în oraş, iar între pilonii 4 şi 5, deasupra căii ferate, vor fi 10 grinzi mai lungi, de 30 de metri şi cu o greutate de peste 30 tone. Este de aşteptat ca ultimele grinzi să ajungă la Miercurea-Ciuc în luna iulie sau la începutul lunii august.

Podul peste calea ferată din Miercurea-Ciuc a fost construit în anul 1974, fiind renovat în două rânduri, în 1994 şi 2006. Ultimele lucrări complexe de reabilitare au început în aprilie anul trecut, contractul de execuţie fiind semnat cu compania Strabag.

E.G.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.