Solicitare | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 6 decembrie 2023
Home » Societate » Solicitare
Solicitare

Solicitare

Cine a trecut ieri, 1 Decembrie 2014, prin centrul municipiului Miercurea-Ciuc a observat că oraşul nu avea straie de sărbătoare. Singurele care şi-au arborat drapele roş-galben-albastre au fost câteva instituţii. În rest, doar lângă Monumentul Ostaşului Necunoscut au fost amplasate câteva (vreo 3) steguleţe tricolore.

Pentru că de 15 Martie oraşul este împânzit de culorile drapelului Ungariei, credem că un dram de bun simţ faţă de comunitatea românească din municipiu este logică.

Ca atare, solicităm Primăriei municipiului Miercurea-Ciuc, în speţă primarului Ráduly Róbert Kálmán, scuze publice faţă de românii din municipiu pe care i-a ignorat prin neîmpodobirea oraşului în straie de sărbătoare de Ziua Naţională a României.

Totodată, îi readucem aminte domnului primar că, din cauza slabei dezvoltări economice a judeţului, salariul îl primeşte în urma taxelor plătite de românii din celelalte judeţe ale ţării.

Comentarii:

comentarii

4 comments

 1. Bine că le-au construit românii marile și frumoasele clădiri din centrul orașului! Să spună prefectul județului, reprezentantul Guvernului, ce a făcut el pt. Ziua Nationala, cu clădirea Prefecturii! Peste toate, spun că dacă nu există bun simț la autorități, nici poporul maghiar nu reacționează! Ei vor respect, dar nu respectă nimic. Păcat, pentru că au pretenții la nație civilizată.

 2. Florina Vaipan: “Dacă vom înţelege odată pentru totdeauna că ceea ce ne uneşte este mult mai important, decât ceea ce ne desparte, atunci copiii noştri vor putea spune, nu peste mult timp: 1 decembrie, sau 15 martie ne unesc şi nu ne dezbină…”

 3. UN ROMAN DIN ROMANIA

  Cei de la Bucuresti de ce nu se sesizeaza?
  Pentru ca in Bucuresti sunt mai multi unguri decat in orice alt oras din Ungaria afara de Budapesta. Daca cineva nu respecta steagul natiunii, este scris in lege ca va fi pedepsit, dar daca se intampla asa ceva in “minoritatile” de la Harghita… romanii trebuie sa inghita. Si nu numai in Harghita se intampla…
  Toata nesimtirea asta este tinuta in brate de Bucuresti…
  Romanii din Romania au ajuns sa fie mai umiliti in tara lor decat peste hotare.
  Nu are importanta ce natie ce si cum, dar daca Bucurestiul stie doar sa bage bete in roate cand o zona vrea sa se dezvolte si stie doar sa suga din provincie unde se prospera, noi stam si inghitim aceasta atitudine de hotie. Lucrurile sunt facute special si ca sa bage ura intre oameni fie de ce natie or fi. Sa vedeti cum usor, usor, ne vand astia tara si starea de neam, si asta e cel mai rau… Cand o sa isi dea seama multi romani, va fi prea tarziu… Toate aceste sunt mult mai adanci decat o simpla ceremonie nefacuta… Cine oare ochi de citit, sa inteleaga!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.