SJU Miercurea Ciuc precizează că ancheta DNA nu vizează această instituție medicală | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 22 iulie 2024
Home » Societate » SJU Miercurea Ciuc precizează că ancheta DNA nu vizează această instituție medicală
SJU Miercurea Ciuc precizează că ancheta DNA nu vizează această instituție medicală

SJU Miercurea Ciuc precizează că ancheta DNA nu vizează această instituție medicală

Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Miercurea Ciuc a făcut precizarea că ancheta Direcției Naționale Anticorupție (DNA) nu vizează această unitate medicală și nici pe managerul acesteia. „La noi nu este în curs cercetarea DNA la fata locului, nici la spital, nici la domiciliul managerului”, precizează  Biroul de presă al SJU.

Reamintim că în cadrul unui comunicat de presă remis de Direcția Națională Anticorupție se precizează că procurorii efectuează percheziții domiciliare în 22 de locații situate pe raza județelor Brașov, Harghita și Iași, din care patru sunt instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale. Potrivit sursei citate, cercetările sunt efectuate într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, săvârșite în perioada decembrie 2019 – prezent.

Digi24.ro precizează că procurorii anticorupție fac cercetări la spitalele de Boli Infecțioase și Neuropsihiatrie din municipiul Brașov, dar și la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc, din județul Harghita, unde sunt tratați pacienți cu coronavirus.

Ziare.com precizează că ancheta vizează încheierea contractelor de achiziții publice în timpul pandemiei, iar prejudiciul s-ar ridica la câteva sute de mii de euro.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.