Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Perchezițiile din Harghita ar viza spitalele din Miercurea Ciuc și Odorheiu Secuiesc | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 20 mai 2024
Home » Societate » Perchezițiile din Harghita ar viza spitalele din Miercurea Ciuc și Odorheiu Secuiesc
Perchezițiile din Harghita ar viza spitalele din Miercurea Ciuc și Odorheiu Secuiesc

Perchezițiile din Harghita ar viza spitalele din Miercurea Ciuc și Odorheiu Secuiesc

Potrivit site-ului ziare.com, printre instituțiile publice la care se efectuează percheziții se află și Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc. De asemenea, procurorii ar avea în vedere și domiciliul managerului unității sanitare.

Digi24.ro precizează că procurorii anticorupție fac cercetări la spitalele de Boli Infecțioase și Neuropsihiatrie din municipiul Brașov, dar și la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc, din județul Harghita, unde sunt tratați pacienți cu coronavirus.

Reamintim că în cadrul unui comunicat de presă emis de Direcția Națională Anticorupție se precizează că procurorii efectuează percheziții domiciliare în 22 de locații situate pe raza județelor Brașov, Harghita și Iași, din care patru sunt instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale. Potrivit sursei citate, cercetările sunt efectuate într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, săvârșite în perioada decembrie 2019 – prezent.

Tot ziare.com precizează că ancheta vizează încheierea contractelor de achiziții publice în timpul pandemiei, iar prejudiciul s-ar ridica la câteva sute de mii de euro.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.