Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Situaţia unor lucrări de peste 35 de milioane de lei la nici trei ani de la finalizare | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 19 aprilie 2024
Home » Societate » Situaţia unor lucrări de peste 35 de milioane de lei la nici trei ani de la finalizare
Situaţia unor lucrări de peste 35 de milioane de lei la nici trei ani de la finalizare

Situaţia unor lucrări de peste 35 de milioane de lei la nici trei ani de la finalizare

 

Aproape toţi harghitenii ştiu că în vara anului 2011, centrul municipiului Miercurea-Ciuc intrase într-un amplu proces de renovare, timp de mai bine de doi ani toată zona devenind un şantier. „Dezvoltarea infrastructurii publice urbane: modernizarea spaţiilor publice urbane: strada Petőfi Sándor, Piaţa Majláth Gusztáv Károly şi Piaţa Libertăţii din Miercurea-Ciuc” a fost un proiect cu o valoare de 35.279.889,26 de lei, din care contribuţia municipiului a fost de 7.623.868,66 de lei (aproximativ 1,7 milioane de euro) şi cu termen de finalizare 31 decembrie 2013.

Toată lucrarea a fost terminată pe la sfârşitul verii acelui an, dar după câteva luni deja dalele de pe platoul din Piaţa Libertăţii erau deja ciobite, iar cele de pe strada Petőfi începuseră să se mişte. Referitor la aceste degradări ale lucrării îl întrebasem, în ianuarie 2014, pe viceprimarul Antal Attila, ocazie cu care acesta ne spunea că, în funcţie de natura investiţiei, recepţia finală a lucrării se face după 2 sau 3 ani, când se urmăreşte şi comportarea în timp.

După doi ani şi jumătate de la finalizarea lucrărilor – adică perioada limită de recepţie a lucrării – strada Petőfi dă semne destul de mari de uzură. Aproape toate canele sunt crăpate, pe unele dale poţi să dansezi pentru că au devenit mişcătoare, iar altele şi-au schimbat poziţia pe verticală. Şi tot pe Petőfi, la distrugerea renovărilor o mână de ajutor au dat-o şi anumite persoane, care, la scurt timp de la amplasare au reuşit să distrugă şi, practic, să transforme în coş de gunoi o cişmea pentru apă.

În ceea ce priveşte renovarea făcută în Piaţa Libertăţii, rămâne ca un mister fântâna arteziană. La începuturile ei, aceasta, atunci când funcţiona, inunda o bună parte din platou. După aceea a fost oprită. Şi oprită a stat toată vara trecută.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.