Situaţia cazurilor de infecţie cu coronavirus în Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 19 iunie 2024
Home » Sănătate » Situaţia cazurilor de infecţie cu coronavirus în Harghita
Situaţia cazurilor de infecţie cu coronavirus în Harghita

Situaţia cazurilor de infecţie cu coronavirus în Harghita

Conform comunicatului Instituţiei Prefectului, ieri la închiderea ediţiei situaţia cazurilor de infecţie cu Coronavirus se prezenta astfel:

  • 20 persoane aflate în carantină;
  • 1.627 persoane aflate în autoizolare la domiciliu;
  • 7 persoane ieşite din autoizolare în ultimele 24 de ore;
  • 343 paturi disponibile în centrele de carantină.

În cadrul şedinţei a Comitetului Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei din 23 martie 2020 a fost prezentată situaţia centralizatoare la nivelul judeţului Harghita privind misiunile executate pentru gestionarea efectelor COVID-19 în ultimele 24 de ore, astfel:

a) au fost asigurate misiunile de pază la centrele de carantină de către poliţie, jandarmerie şi poliţia locală;

b) au fost executate 1.288 controale la locuri de izolare la domiciliu, cu participarea efectivelor I.P.J. şi I.J.J şi Poliţiei locale.

c) misiuni permanente de asigurare a ordinii publice la corturile de triaj la UPU/CPU spitale: 4 misiuni.

De asemenea, s-a solicitat primarilor să identifice şi să ţină evidenţa persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susţinători şi fără altă formă de ajutor, şi să asigure sprijin acestora în vederea minimizării expunerii lor în afara locuinţelor. Se vor identifica, la nivel local, modalităţi pentru sprijinirea acestor persoane, prin serviciile/compartimentele de asistenţă socială din cadrul primăriilor sau prin angajaţi proprii sau sub contract cu instituţiile publice subordonate primăriilor.

Totodată, sunt constituite echipe mixte de cercetare şi documentare şi sunt accentuate verificările privind modul în care sunt respectate condiţiile de izolare, corectitudinea informaţiilor furnizate de cetăţenii care intră în România şi orice alte aspecte ce ţin de asigurarea ordinii publice şi eficienţa măsurilor de combatere a răspândirii noului tip de coronavirus.

A fost întărită prezenţa în stradă a structurilor de ordine publică la nivelul judeţului: poliţie, jandarmerie şi poliţie locală.

Prefectul solicită ca persoanele vulnerabile, (persoane în vârstă, persoane cu diferite afecţiuni cronice), şi nu numai, să nu părăsească locuinţele doar în cazuri bine întemeiate, strict pentru cumpărarea de alimente, medicamente, apelarea la servicii medicale şi face apel la toţi cetăţenii judeţului să respecte cu stricteţe regulile, să înţeleagă că toate măsurile dispuse sunt eficiente atât timp cât sunt respectate şi sunt în ajutorul nostru, al tuturor.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.