Singura medie de 10 din judeţul Harghita a fost obţinută de o elevă din mediul rural, de la Liceul Tehnlogic Corbu | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 22 iunie 2024
Home » Învățământ » Singura medie de 10 din judeţul Harghita a fost obţinută de o elevă din mediul rural, de la Liceul Tehnlogic Corbu
Singura medie de 10 din judeţul Harghita a fost obţinută de o elevă din mediul rural, de la Liceul Tehnlogic Corbu

Singura medie de 10 din judeţul Harghita a fost obţinută de o elevă din mediul rural, de la Liceul Tehnlogic Corbu

  • Mădălina Pîntea: „După această experiență mi-am dat seama că, dacă muncesc, pot reuși orice”

Este vorba de Mădălina Pîntea, din satul Capu Corbului, comuna Corbu şi a absolvit la Liceul Tehnologic din localitate. A terminat la ştiinţe reale, diriginte i-a fost Elvira Bortă, profesoara de Limba Română; matematica a făcut-o cu Elena Bicăjanu, iar Biologia cu Alexandra Apostol.

Laurenţiu Mirela, directoarea Liceului Tehnologic Corbu spunea că este foarte mândră de performanţa elevei, spunând că-i poartă un respect deosebit pentru capacitatea ei de a munci, de a se strădui. „Este ca un burete, când îi dai ceva, o provocare, o acceptă.”, spunea Laurenţiu Mirela.

Directoarea instituţiei de învăţământ îşi aduce aminte că atunci când Mădălina era în clasa a IX-a a „aruncat-o ca într-o groapă cu lei”, punând-o să vorbească despre Corbu. Nefiind pregătită, nu ştia ce, însă i-a fost suficient să primească doar câteva idei pentru ca apoi să realizeze un eseu şi să vorbească liber.

„A tras după ea o clasă întreagă. Nu e neapărat liderul care iese în faţă, dar este cel care munceşte şi leagă clasa în spate.”, mai spunea directoarea Liceului Tehnologic despre singura elevă din Harghita care a obţinut media 10 la Bacalaureat.

În ceea ce priveşte activităţile extraşcolare, Mădălina Pîntea, când se afla în clasa a X-a a câştigat un proiect pentru Noi Orizonturi. De asemenea, a gândit a dus până la capăt un proiect în cadrul căruia copii de la liceu au mers într-o tabără.

„Îi place în egală măsură să se joace cu cuvintele, îi place matematica.”, mai spunea directoarea Liceului Tehnologic despre Mădălina Pîntea, fata cu media 10 la Bacalaureat.

„Până la urmă e vorba și de credință – eu am avut multă credință în Dumnezeu că mă poate ajuta și mi-a luminat mintea să pot să scriu cât de bine am putut”

Chiar dacă este singura din actuala promoție care a reușit să ia numai note de 10 la probele de la Bacalaureat, Mădălina Pîntea rămâne modestă, spunând că nu vrea să vorbească prea mult ca să nu-i supere pe ceilalți sau să se laude – și că rezultatul ei se datorează muncii.

„Nu știu dacă a fost examenul maturității sau nu, dar după această experiență mi-am dat seama că, dacă muncesc, pot reuși orice. A fost o perioadă destul de dificilă, cu foarte multe emoții, cu rele și bune, am învățat foarte mult. Cred că asta e singura cale pentru a reuși: să înveți, să depui efort, să ai motivație. Eu mi-am găsit motivație din interior, nu a stat nimeni să mă împingă de la spate, să-mi spună părinții învață pentru BAC. Mi-am dat silința și am încercat să fac cât mai multe pentru binele meu, până la urmă. Am vrut să iau o notă cât mai mare și am reușit”.

Am întrebat-o dacă realizează că e singura elevă/elev din această promoție care a avut media 10 la Bacalaureat. „Da, realizez faptul că sunt singura din județ și mă bucură mult faptul acesta. Mă bucură că profesorii sunt mândri de mine”.

Mădălina ne spunea că se bucură de faptul că profesorii sunt mândri de ea și că media 10 din cadrul liceului a reușit să o confirme la BAC, arătând astfel că a muncit în timpul anului.

„Cred că nu e vorba doar de noroc, cred că e vorba și de cât de mult înveți și cât de mult muncești. Până la urmă e vorba și de credință – eu am avut multă credință în Dumnezeu că mă poate ajuta și mi-a luminat mintea să pot să scriu cât de bine am putut”, spunea Mădălina Pîntea.

Acum, cu media 10, opțiunile pentru facultate s-au mărit. Încă nu e decisă unde vrea să intre, însă știe că, terminând profilul Științele Naturii, dorește ceva tot pe real – poate chiar la Matematică, materie care i-a plăcut foarte mult și în liceu. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.