Simularea examenului de Evaluare Naţională boicotată în 29 de şcoli din judeţ | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 12 iunie 2024
Home » Învățământ » Simularea examenului de Evaluare Naţională boicotată în 29 de şcoli din judeţ
Simularea examenului de Evaluare Naţională boicotată în 29 de şcoli din judeţ

Simularea examenului de Evaluare Naţională boicotată în 29 de şcoli din judeţ

Cadrele didactice membre de sindicat din 29 de unităţi de învăţământ din Harghita au boicotat simularea examenului de Evaluare Naţională, care a început luni. Ei sunt nemulţumiţi, între altele, de disponibilizările de personal, închiderea unor şcoli şi de tăierile unor drepturi salariale legale, precum şi de lipsa de răspuns din partea Guvernului şi a liderilor celor două Camere din Parlamentul României, la solicitările lor.

Vineri, un număr de 68 de şcoli din Harghita au anunţat că vor boicota simularea examenului de Evaluare Naţională. În replică, Ministerul Educaţiei a transmis o adresă tuturor şcolilor din ţară, prin care îi atenţionează pe sindicalişti că „boicotul nu este o soluţie” şi a făcut apel la cadrele didactice „să nu îi afecteze pe elevi prin demersuri radicale”, reamintindu-le că tocmai au primit o mărire salarială de 20 la sută.

Luni, dascălii sindicaliştii afiliaţi la FSLI din 29 de şcoli din judeţ au rămas fermi pe poziţie şi au refuzat să participe la simularea examenului naţional.

„Sunt 14 şcoli unde nu se desfăşoară deloc simularea examenului de Evaluare Naţională, unde nu există nimeni care să… (citește integral în ediția prin din data de 6 martie 2018)

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.