„Bătălia cărţilor” şi-a desemnat câştigătorii | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 15 iunie 2024
Home » Învățământ » „Bătălia cărţilor” şi-a desemnat câştigătorii
„Bătălia cărţilor” şi-a desemnat câştigătorii

„Bătălia cărţilor” şi-a desemnat câştigătorii

Cristina Kubas din Maramureş şi Christian-Ştefan Flandorfer-Tănăsuc din Iaşi sunt câştigătorii Concursului Naţional de lectură „Bătălia cărţilor”, a cărui finală s-a desfăşurat la Miercurea Ciuc

La finala celei de-a patra ediţii a concursului, găzduită de Biblioteca Judeţeană „Kájoni János” din Miercurea Ciuc, au ajuns vineri, din cauza condiţiilor meteorologice, doar 24 de concurenţi din 11 judeţe, din cele 13 finaliste: Argeş, Caraş-Severin, Cluj, Dâmboviţa, Galaţi, Harghita, Iaşi, Maramureş, Mureş, Sibiu şi Suceava. Judeţul Harghita a fost reprezentat de elevii Alina Tecă şi Petru Coja din municipiul reşedinţă, precum şi de Domnica Matei şi Raluca Ciucanu din Topliţa.

Competiţia s-a organizat pentru două categorii de vârstă: copii – destinată elevilor cu vârste între 11 şi 13 ani – şi adolescenţi, pentru cei de la 14 la 18 ani.

Fiecare concurent trebuia să îşi aleagă o carte din cele 10 lecturate, pe care a apreciat-o cel mai mult, să argumenteze de ce i-a plăcut şi să încerce să convingă auditoriul că preferinţa lui este cea mai bună carte, care merită să fie citită.

„Anul acesta s-a apreciat discursul inspirat, modul de prezentare şi argumentarea coerentă şi, în acelaşi timp, implicarea în dezbateri, interactivitatea. Am putut constata că la acest din urmă capitol, copiii sunt… (citește integral în ediția print din data de 6 martie 2018)

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.