Şi transportatorii din Tulgheş au protestat | Informația Harghitei - jurnal independent Şi transportatorii din Tulgheş au protestat | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 21 iunie 2024
Home » Societate » Şi transportatorii din Tulgheş au protestat
Şi transportatorii din Tulgheş au protestat

Şi transportatorii din Tulgheş au protestat

Şi transportatorii din comuna Tulgheş au protestat ieri, fiind nemulţumiţi, printre altele, de scumpirea RCA. Câteva zeci de camioane şi TIR-uri au circulat în coloană din Tulgheş până la Borsec şi înapoi, cu viteză redusă, iar unele dintre ele aveau arborat steagul României sau pancarte pe care se putea citi, printre altele, „PROTEST RCA”, „STOP RCA” sau „RCA MAI IEFTIN”.

Primarul comunei Tulgheş, Marcel Vancu, a declarat că a fost o mobilizare destul de mare şi au participat la protest foarte multe camioane. „A fost un protest paşnic, fără niciun fel de probleme. Au avut revendicările care se circumscriu celor de la nivel naţional, legate de roviniete, asigurări, creşterea impozitului de la 1 la 3%. Unii sunt chiar nemulţumiţi. Eu am vrut să trag un semnal de alarmă în primul rând în zonă şi transportatorii discutau ca să plece şi spre Bucureşti, deoarece sunt nemulţumiţi faţă de problemele cu care se confruntă”, a declarat primarul comunei Tulgheş, precizând că „i-a descurajat să meargă până în Bucureşti” ieri după-amiaza, deoarece ar ajunge prea târziu, când protestul se va termina acolo.

Potrivit acestuia, toţi cei care au protestat au fost transportatori din comuna Tulgheş. „În Tulgheş sunt foarte mulţi transportatori, deoarece ei lucrează la Romaqua şi sunt de aici din zonă. Toate sunt camioane de la Tulgheş”, a spus Marcel Vancu.

Conform primarului, în comuna Tulgheş sunt înmatriculate 120 de camioane atât pe persoane fizice, cât şi pe persoane juridice.

La nivel naţional, a fost a doua zi de proteste ale transportatorilor, nemulţumiţi de evoluţia preţului la RCA.

După protestul de miercuri, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat joi dimineaţa la sediul MTI cu reprezentanţii confederaţiilor şi asociaţiilor relevante de transportatori, discuţiile urmând a fi reluate miercurea viitoare, potrivit Agenţiei naţionale de ştiri Agerpres.

„Împreună cu cei de la COTAR, Asociaţia Patronală a Transportatorilor Europa 2002 – APTE 2002 şi APULUM s-a stabilit reluarea discuţiilor pentru miercurea viitoare. Acestea se vor concentra pe identificarea unor soluţii realiste şi aplicabile pentru problemele cu care se confruntă transportatorii”, menţionează reprezentanţii ministerului într-un comunicat.

Tot ieri au avut loc şi consultări între reprezentanţii Cancelariei Prim-ministrului şi cei ai transportatorilor din toate zonele României.

„Dialogul dintre cele două părţi a vizat analizarea problemelor cu care se confruntă sectorul transportatorilor şi a soluţiilor de rezolvare la situaţiile punctuale ridicate în cadrul întâlnirii.

În urma consultărilor, s-a convenit că ministerele şi instituţiile cu atribuţii în rezolvarea aspectelor semnalate vor fi informate de către Cancelaria Prim-ministrului despre problemele ridicate, în vederea găsirii celor mai potrivite soluţii.

Astfel, s-a agreat ca cel mai târziu până la sfârşitul săptămânii viitoare să fie stabilită o întâlnire de lucru între reprezentanţii transportatorilor care au participat la consultările de la Guvern şi cei ai Autorităţii de Supraveghere Financiară pentru a discuta aspectele semnalate în legătură cu Asigurarea de Răspundere Civilă Auto (RCA) şi a găsi soluţii aplicabile la problematicile semnalate de transportatori.

La întâlnire au participat din partea Guvernului, Florin Spătaru, Ovidiu Gheorghe şi Daniel Botănoiu, consilieri de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului, iar din partea transportatorilor, reprezentanţi desemnaţi din toate zonele ţării”, se precizează într-un comunicat de presă remis de Guvernul României. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.