Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Şi jandarmii harghiteni se vaccinează împotriva COVID-19 | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 21 februarie 2024
Home » Sănătate » Şi jandarmii harghiteni se vaccinează împotriva COVID-19
Şi jandarmii harghiteni se vaccinează împotriva COVID-19

Şi jandarmii harghiteni se vaccinează împotriva COVID-19

Peste 90 de jandarmi harghiteni şi-au exprimat până în prezent intenţia de a se vaccina împotriva COVID-19, printre cei care au decis să se imunizeze numărându-se şi inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Harghita. Potrivit unui comunicat al IJJ Harghita, colonelul Dan Iamandi a fost vaccinat ieri la centrul din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc şi a arătat că este vorba despre un gest de responsabilitate. „Cred că e un gest de responsabilitate, pentru a deschide drumul spre acea normalitate pe care ne-o dorim cu toţii”, a afirmat Dan Iamandi.

Conform comunicatului, pe lista deschisă în cadrul Centrului Medical Judeţean s-au înscris până ieri 91 de jandarmi harghiteni, imunizarea angajaţilor IJJ Harghita încadrându-se în cea de a doua etapă a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, care include populaţia cu grad de risc şi lucrători care desfăşoară activităţi în domenii-cheie.

De la debutul pandemiei, la nivelul IJJ Harghita au fost confirmate 24 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, se mai arată în comunicatul instituţiei, în care se menţionează totodată că în prezent nu sunt înregistrate astfel de cazuri. „În toată această perioadă, la nivelul unităţii au fost luate măsuri de prevenire, constând în acordarea unei atenţii permanente asigurării materialelor de protecţie, echipării jandarmilor care intră în serviciu cu mască, mănuşi, acestora fiindu-le asigurate şi substanţele dezinfectante. Sunt de asemenea luate măsuri de igienizare şi dezinfectare periodică a spaţiilor de lucru, precum şi a autospecialelor din dotare în vederea limitării răspândirii virusului”, a mai precizat IJJ Harghita. (E.G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.