Şi în acest an Primăria Miercurea-Ciuc va premia cei mai buni sportivi din municipiul reşedinţă de judeţ | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 24 iulie 2024
Home » Sport » Şi în acest an Primăria Miercurea-Ciuc va premia cei mai buni sportivi din municipiul reşedinţă de judeţ
Şi în acest an Primăria Miercurea-Ciuc va premia cei mai buni sportivi din municipiul reşedinţă de judeţ

Şi în acest an Primăria Miercurea-Ciuc va premia cei mai buni sportivi din municipiul reşedinţă de judeţ

  • Sportivul şi echipa anului 2022 în Miercurea-Ciuc se pot vota pe pagina de Facebook a primăriei până în 16 decembrie

Primăria Miercurea-Ciuc va organiza şi în acest an Gala „Sportivul Anului”, care va avea loc în data de 29 decembrie, de la ora 18:00, la Cinematograful „Csíki Mozi” din municipiul reşedinţă de judeţ.

Viceprimarul municipiului Miercurea-Ciuc, Sógor Enikő, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că se organizează această gală pentru a doua oară consecutiv, deoarece este foarte important ca sportivii din localitate să simtă că sunt preţuiţi. Vor fi premiaţi cei mai buni sportivi, echipe şi antrenori pe 14 categorii diferite, luându-se în considerare rezultatele obţinute între 1 ianuarie şi 1 decembrie 2022.

Conform sursei citate, pentru a putea fi premiaţi, în această săptămână s-a lansat un apel către toţi antrenorii din Miercurea-Ciuc pentru a transmite până în data de 12 decembrie, ora 12:00, informaţii despre cele mai bune rezultate obţinute în acest an.

Vor fi înmânate două tipuri de premii. Primul va fi premiul oferit în baza rezultatelor obţinute în acest an şi transmise de antrenori. Decizia va aparţine Comitetului Sportiv din Miercurea-Ciuc, din care fac parte antrenori, jurnalişti, reprezentanţi ai sportului din municipiu.

Al doilea va fi premiul publicului. Au fost propuse trei nominalizări, atât la echipe, cât şi la individual, de către Comitetul sportiv. Voturile publicului pot fi efectuate pe pagina de Facebook a Primăriei Miercurea-Ciuc, atât varianta în limba română, cât şi cea în limba maghiară, până pe data de 16 decembrie 2022, ora 12:00. Vor fi cumulate voturile de pe ambele pagini. Fiecare Like corespunde unui vot. „Este foarte important de ştiut că numai voturile de pe aceste două site-uri vor fi considerate valabile şi vor fi numărate”, a spus viceprimarul municipiului Miercurea-Ciuc.

La echipe, au fost selectate de către Comitetul sportiv pentru a putea fi votate Sport Club Miercurea-Ciuc – hochei pe gheaţă, seniori (locul I în Erste Liga şi locul I în Cupa României), echipa de fotbal U19 din municipiu (locul I în cadrul Ligii Elitelor şi participantă în UEFA Youth League) şi CSŞ Miercurea-Ciuc U16 – hochei pe gheaţă (campioană naţională).

La individual au fost selectaţi următorii sportivi: Andras Vivien – biatlon (campioană naţională, locul 19 la Campionatul Mondial de Juniori şi locul 26 la Festivalul Olimpic al Tineretului European), Szőcs Elemér – judo (campion naţional şi campion balcanic) şi Tămîrjan Robert – para biatlon şi triatlon (campion mondial la Winter Duathlon şi Triathlon şi campion mondial la Cross Duathlon şi Triathlon).

În cadrul evenimentului „Sportivul Anului” din acest an va avea loc şi premierea sportivilor care au fost omişi, din cauza unor informaţii eronate, la Gala Sportivul Secolului din Miercurea-Ciuc organizată în 2020. Atunci au fost premiaţi 8 sportivi care au obţinut cel puţin o medalie la Campionatele Europene, Mondiale, Olimpiade sau Universiade, însă opt au fost omişi (din care mai trăiesc cinci). (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.