Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Sfidarea legii îl costă pe primarul din Mădăraş, deocamdată, peste 146.000 de lei | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » Societate » Sfidarea legii îl costă pe primarul din Mădăraş, deocamdată, peste 146.000 de lei
Sfidarea legii îl costă pe primarul din Mădăraş, deocamdată, peste 146.000 de lei

Sfidarea legii îl costă pe primarul din Mădăraş, deocamdată, peste 146.000 de lei

Fostul şi actualul primar al comunei Mădăraş din partea UDMR, Biró László, trebuie să plătească, deocamdată, suma de 146.195 de lei, după ce a refuzat să pună în executare o sentinţă definitivă prin care a fost obligat să îndepărteze drapelul Ungariei şi steagul secuiesc de pe instituţia pe care o conduce.

Informaţia reiese din răspunsul formulat de Instituţia Prefectului – judeţul Harghita la cererea lui Dan Tanasă de a i se comunica dacă Prefectura a solicitat instanţei să stabilească cuantumul final al amenzii. „Instituţia Prefectului a depus cerere la Tribunalul Harghita în vederea stabilirii sumei finale datorată statului de către primarul comunei Mădăraş, sumă care a fost estimată la data depunerii cererii în cuantum de 145.195 lei, urmând ca instanţa de executare să decidă potrivit legii”, se arată în răspunsul Prefecturii Harghita formulat săptămâna trecută, postat pe blogul lui Dan Tanasă.

Prefectul judeţului, Adrian Jean Andrei, a precizat, la sfârşitul lunii martie, pentru ziarul nostru, că valoarea amenzii pe care edilul trebuie să o plătească în solidar (n.r. – din buzunarul lui şi nu din bugetul localităţii) este de 40.000 de lei, la care se vor adăuga penalităţi de întârziere pentru fiecare zi de neplată.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.