Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Sezonul cald și-a făcut simțită prezența! Tu știi ce trebuie să verifici vara la mașina ta? | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 15 aprilie 2024
Home » Societate » Sezonul cald și-a făcut simțită prezența! Tu știi ce trebuie să verifici vara la mașina ta?
Sezonul cald și-a făcut simțită prezența! Tu știi ce trebuie să verifici vara la mașina ta?

Sezonul cald și-a făcut simțită prezența! Tu știi ce trebuie să verifici vara la mașina ta?

(articol publicitar)

Vara este unul dintre cele mai dificile anotimpuri pentru deținătorii de automobile, întrucât căldura își poate pune destul de mult amprenta asupra anumitor componente ale acestora. Atunci când îți achiziționezi o mașină, îți asumi o enormă responsabilitate în ceea ce înseamnă întreținerea acesteia, de la combustibil, până la reparații sau consumabile, însă vara este necesar să acorzi acestor lucruri o mult mai mare atenție.

Top 4 verificări pe care trebuie să le faci neapărat vara la mașina ta

1. Anvelopele

Dacă ți-ai cumpărat o mașină, știi deja că este necesar ca cel puțin de două ori pe an să îți schimbi anvelopele, pentru ca tu și ceilalți participanți la trafic să fiți în deplină siguranță. Atunci când temperaturile depășesc 5-7 grade celsius, este necesar să faci aceasta schimbare. Pe site-ul Anvelope-oferte.ro, găsești anvelope vara la cele mai avantajoase prețuri. Înainte însă de a face înlocuirea anvelopelor de iarnă, cu cele de vară asigură-te că ai găsit un service profesionist, iar cauciucurile sunt potrivite din punct de vedere al dimensiunii. De asemenea, verifică periodic presiunea roților la fiecare drum lung pe care îl parcurgi.

2. Sistemul de aer condiționat

Aerul condiționat nu poate să lipsească din nicio mașină în sezonul cald, mai ales în miezul verii, atunci când temperaturile cresc incontrolabil. Automobilele au evoluat enorm în ultimii ani, iar sistemul de climatizare aduce o paletă vastă de avantaje pe timpul verii. Fiind primordial, este necesar să te duci la cel mai apropiat service, încă din timpul primăverii, pentru a te asigura că toate componentele sunt funcționale și că agentul refrigerant este suficient pentru a trece peste vara toridă ce urmează.

3. Sistemul de răcire al motorului

Motorul este cea mai importantă componentă a mașinii, iar dacă acesta este avariat în vreun fel, toate componentele automobilului vor fi grav afectate. În timpul verii, întreținerea sistemului de răcire al motorului este extrem de importantă. Atunci când temperaturile ajung insuportabile, motorul se poate supraîncălzi, în cazul în care radiatorul de apă nu funcționează corespunzător. Specialiștii recomandă să speli și să verifici periodic sistemul de răcire. Dacă vrei să verifici radiatorul, așteaptă întotdeauna până când motorul este rece, întrucât poți avea răni grave dacă scoți capacul acestuia într-un moment nepotrivit

4. Sistemul de frânare

Sistemul de frânare este primordial indiferent de anotimp, însă este necesar ca la fiecare început de vară să îl verifici temeinic. În sezonul rece, străzile sunt stropite cu soluții anti-derapante sau care favorizează dezghețul, care sunt extrem de dure și puternice. În timp, acestea afectează toate componentele de cauciuc ale automobilului tău. Cu alte cuvinte, aceste lichide îți pot deteriora furtunurile de frână, astfel că siguranța ta și a celor din jur este în pericol.

Așadar, atunci când vara îți „bate” la ușă, ține cont de micile recomandări din cadrul acestui articol. Nu pleca niciodată la drum dacă nu ai verificat anvelopele, lichidele și părțile componente importante, precum motorul sau sistemul de frânare.

Sursa foto: Pexels.com

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.