Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Serviciul ALOPEDI, din ce în ce mai solicitat de părinţi din toată ţara | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 15 aprilie 2024
Home » Sănătate » Serviciul ALOPEDI, din ce în ce mai solicitat de părinţi din toată ţara
Serviciul ALOPEDI, din ce în ce mai solicitat de părinţi din toată ţara

Serviciul ALOPEDI, din ce în ce mai solicitat de părinţi din toată ţara

Anul trecut, peste 11.000 de persoane din mai multe judeţe au solicitat sfaturi medicale pentru copii

Serviciul gratuit de callcenter ALOPEDI – 0364-917 dedicat sfaturilor medicale pediatrice, proiect gestionat de Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca, a ajutat în mod direct, în anul 2019, nu mai puţin de 11.561 de copii, în creştere faţă de anii anteriori, se precizează într-un comunicat de presă emis de Consiliul Judeţean Cluj.

Deşi proiectul este gestionat de unitatea medicală clujeană şi numărul de telefon are prefixul judeţului Cluj, jumătate dintre apeluri au fost din alte judeţe. Cele mai multe apeluri extra-judeţene au fost preluate din Bucureşti – 15%, urmat de Braşov, Constanţa şi Prahova.

„În cazul a 65,15% dintre apeluri, medicii ALOPEDI au acordat sfaturi care au permis îngrijirea la domiciliu a copilului bolnav. S-a evitat, în acest fel, deplasarea la serviciile de urgenţă şi camerele de gardă, de obicei supraaglomerate, a nu mai puţin de 7.533 de copii. În acelaşi timp, 2.621 de copii au fost îndrumaţi spre medicul de familie pentru consult în următoarele 24 de ore, în timp ce doar 1.407 mici pacienţi au fost îndrumaţi spre camerele de gardă sau serviciile de urgenţă. În ceea ce priveşte numărul de cazuri în care a fost nevoie de intervenţia serviciului de ambulanţă, au existat doar şapte astfel de situaţii, aspect justificat inclusiv de faptul că serviciul este dedicat situaţiilor în care viaţa copiilor nu este în pericol”, se preciza în cadrul comunicatului. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.