Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Educaţia digitală, implementată la Borsec | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 17 aprilie 2024
Home » Învățământ » Educaţia digitală, implementată la Borsec
Educaţia digitală, implementată la Borsec

Educaţia digitală, implementată la Borsec

După introducerea jocurilor Lego în clasele primare, din această săptămână Liceul Tehnologic „Zimmethausen” dispune şi de o sală smart

După introducerea folosirii jocurilor Lego, un nou proiect de învăţământ alternativ a fost implementat în Liceul Tehnologic „Zimmethausen” din Borsec. Luni a fost inaugurată noua sală echipată cu tablă interactivă smart board şi tablete destinate elevilor, se precizează în cadrul unui comunicat de presă emis de primăria oraşului. „Integrarea sistemelor digitale moderne – se precizează în comunicat – precum computerul sau tabla interactivă, în procesul educaţional a devenit o necesitate. Înţelegând nevoia permanentă de perfecţionare şi modernizare a procesului actual de predare, şcoala din Borsec, începând cu anul şcolar curent, a făcut paşii necesari în implementarea unor proiecte de învăţământ alternativ”.

După ce jucăriile Lego au început să fie folosite în clasele primare din Borsec, de la începutul lunii octombrie, din această săptămână şcoala are o clasă echipată cu cea mai nouă tehnologie.

Cu ocazia festivităţii de inaugurare a sălii de clasă, preotul franciscan Böjte Csaba, fondatorul Fundaţiei „Sfântul Francisc” din Deva, a evidenţiat importanţa metodelor alternative de predare, spunând că „viitorul nostru este în mâinile copiilor noştri”.

La rândul său, vicepreşedintele Barti Tihamér a considerat inaugurarea sălii digitale ca fiind un pas extrem de important. „Cu această metodă nouă, care se va implementa şi în acest oraş, cred că veţi fi un pic mai speciali şi probabil mai buni în ceea ce priveşte procesul de predare”. Iar Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean, a vorbit despre faptul că sistemul educaţional de astăzi din România este depăşit, conceptele puse în practică nu pot duce la un rezultat aşteptat, se precizează în comunicat.

La rândul său, primarul Mik József a descris pe scurt măsurile luate până în prezent în învăţământul alternativ din Borsec. Astfel, după introducerea la începutul anului şcolar în curs a metodei de educaţie cu ajutorul jocului Lego, acum a venit rândul introducerii unui sistem digital modern în procesul de educaţie. „Scopul nostru este să asigurăm cele mai bune condiţii educaţionale copiilor din Borsec” – a punctat primarul.

Noua sală smart dispune de o tablă interactivă tip SMART BOARD, precum şi de mai multe tablete care pot fi folosite simultan. Proiectul în valoare de aproximativ 13 mii de euro a fost realizat cu sprijinul Şcolii Greco-Catolice Sfântul Nicolae din Edelény, Ungaria, respectiv a Fundaţiei Sfântul Francisc din Deva. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.