Semne de bunăvoinţă dinspre Bucureşti: Activitatea comercianţilor din Salina Praid se desfăşoară în continuare | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 iulie 2024
Home » Economic » Semne de bunăvoinţă dinspre Bucureşti: Activitatea comercianţilor din Salina Praid se desfăşoară în continuare
Semne de bunăvoinţă dinspre Bucureşti: Activitatea comercianţilor din Salina Praid se desfăşoară în continuare

Semne de bunăvoinţă dinspre Bucureşti: Activitatea comercianţilor din Salina Praid se desfăşoară în continuare

S-a găsit o soluţie pentru lunile august şi septembrie, se caută încă una pentru termen lung

Scriam la sfârşitul lunii trecute că activitatea comercianţilor din Salina Praid era pe punctul de a fi suspendată, după ce erau semne că Societatea Naţională a Sării (SALROM) nu mai prelungea contractele cu firmele respective. Neprelungirea contractelor de chirie dintre SALROM şi comercianţi i-ar fi afectat şi pe turişti, aceştia nemaiavând oferte de petrecere a timpului în subteran.

Se pare însă că primele semne de bunăvoinţă au apărut dinspre Bucureşti. Astfel, directorul salinei Praid, Seprodi Zoltán, preciza că activitatea comercianţilor se desfăşoară normal, inclusiv Clubul Aventura Praid, care a avut activitatea suspendată, fiind redeschis.

Gabriel Neculoiu, administratorul clubului, ne spunea că s-a găsit, împreună cu conducerea SALROM şi a celor din Praid o soluţie temporară care le permite agenţilor comerciali din salină să funcţioneze până la sfârşitul lunii septembrie.

„Având în vedere că nu se putea rezolva definitiv atunci şi era în plin sezon, s-a acceptat această formulă, dar acum trebuie găsită o soluţie pe termen lung – spunea Gabriel Neculoiu. De săptămâna viitoare vrem să mergem iarăşi la Bucureşti să găsim o soluţie finală şi pe termen lung. Sperăm să rezolvăm, pentru că ne dorim cu toţii să continuăm activitatea acolo”.

Întrebat dacă crede că se va rezolva această situaţie, administratorul parcului de aventuri se arăta optimist, precizând, însă, că totul ţine de cei din Bucureşti. „Sunt – arăta Gabriel Neculoiu – mai multe variante pe masă; să vedem ce vor putea dânşii şi ce vor dori să implementeze. Primul pas de bunăvoinţă a fost făcut. S-a văzut o urmă de bunăvoinţă. Sperăm să meargă până la capăt, să reuşim să încheiem un contract pe termen lung”.

∗∗∗

La jumătatea lunii iulie, parcul de aventuri din Salina Praid a fost nevoit să-şi întrerupă activitatea după ce contractul de chirie avut cu SALROM nu a mai fost prelungit. Motivul a fost unul legislativ, directorul Salinei Praid explicând că nu este reglementată situaţia golurilor rămase în urma extragerii zăcămintelor (de cine aparţin aceste spaţii goale şi cine trebuie să le administreze).

În situaţia parcului de aventuri se aflau şi ceilalţi comercianţi care desfăşurau activităţi în salină, contractele acestora trebuind să expire în decursul lunii august. Între timp, se pare că a fost găsită o soluţie provizorie, astfel încât nici turiştii, nici managerii firmelor ţi nici Societatea Naţională a Sării să nu aibă de pierdut. Astfel, până la urmă, singurii care au avut de suferit au fost cei de la Club Aventura Praid, Gabriel Neculoiu spunând că au avut ghinionul ca ei să fie primii cărora le-a expirat contractul.

LIVIU CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.