Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Seminar Lions Quest la Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 17 aprilie 2024
Home » Societate » Seminar Lions Quest la Miercurea-Ciuc
Seminar Lions Quest la Miercurea-Ciuc

Seminar Lions Quest la Miercurea-Ciuc

Profesori ai şcolilor din judeţul Harghita participă la un curs de pregătire oferit gratuit de Clubul LIONS Miercurea-Ciuc pentru implementarea în cadrul şcolilor participante a Programului LIONS QUEST „Social and Emotional Learning”.

Peste 25 de profesori din şcolile din oraş participă la seminarul Lions Quest, ce are loc în Miercurea-Ciuc, la Casa Corpului Didactic Harghita, în perioada 5-7 septembrie 2014.

Profesorii participanţi vor beneficia de pregătire pentru punerea în aplicare a programului Lions Quest, un program de învăţare socială şi emoţională dezvoltat pentru tineri, un curriculum pentru clasă. Finanţarea acestui seminar este asigurată printr-un Grant Lions Clubs International Foundation (LCIF). În organizarea seminarului s-au implicat activ Clubul Lions Miercurea-Ciuc, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita şi Asociaţia Pentru Siguranţă Comunitară şi Antidrog (ASCA) Harghita.

Lions Quest pune la dispoziţia cadrelor didactice o programă modernă, care completează programa şcolară, oferind elevilor din clasele gimnaziale posibilitatea unei dezvoltări armonioase a abilităţilor lor sociale şi emoţionale. Programele sunt integratoare, aducând împreună părinţi, educatori şi lideri ai comunităţii pentru a transmite copiilor abilităţi esenţiale de viaţă într-un cadru educativ modern şi consistent. Aceasta include dezvoltarea abilităţilor necesare auto-disciplinării, responsabilizării, dezvoltării unei bune judecăţi, rezolvării conflictelor şi unei bune integrări în grup.

Fiind un program care are la bază un curriculum bine structurat, Lions Quest oferă planuri detaliate de lecţie şi o varietate de materiale didactice care pot fi folosite imediat. Toate lecţiile sunt concepute pentru a completa programa standard, oferind o varietate de moduri de a învăţa şi de a consolida abilităţile sociale şi  academice.

Lions Quest pune, de asemenea, accent pe formarea tinerilor ca membri activi ai comunităţii; elevii deprind abilităţi de conducere, prin organizarea şi  derularea unor proiecte în şcoală şi  în comunitate. Potrivit celor mai recente studii, elevii care sunt implicaţi în proiecte comunitare sunt mai echilibraţi, mai puţin predispuşi la consum de alcool sau droguri, obţinând rezultate mult mai bune în şcoală.

Programele Lions Quest oferite de Lions Clubs International Foundation sunt printre cele mai larg răspândite şi utilizate programe din lume, pentru dezvoltarea armonioasă a tinerilor şi de prevenire a adicţiilor. Programele Lions Quest au primit calificativul de Program „SELECT” din partea „Collaborative for Academic, Social, and Emotional Learning” (CASEL) pentru rezultatele excepţionale în formarea abilităţilor esenţiale pentru o viaţă sănătoasă, evaluare riguroasă a rezultatelor şi  o foarte bună dezvoltare profesională a tinerilor.

XXX

LCIF sprijină iniţiativele umanitare de amploare ale membrilor Lions Clubs International, cea mai mare organizaţie de servicii comunitare din lume, cu peste 1,35 milioane de membri în 208 de ţări şi regiuni de pe întreg mapamondul. Sprijinirea educării tinerilor a fost şi este o prioritate strategică a LCIF.

LCIF a acordat mai mult de 200 granturi nerambursabile, în valoare de peste 13 milioane de dolari pentru a extinde sau pentru a implementa programe Lions Quest în peste 81 de ţări din întreaga lume. Peste 12 milioane de tineri au fost instruiţi în cadrul programelor Lions Quest. Pentru a afla mai multe vizitaţi www.lcif.org sau www.lions-quest.org.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.