Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Şedinţa extraordinară a CJH: Judeţului Harghita i-a fost alocată din fonduri guvernamentale suma de 6.776 mii lei pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 23 mai 2024
Home » Societate » Şedinţa extraordinară a CJH: Judeţului Harghita i-a fost alocată din fonduri guvernamentale suma de 6.776 mii lei pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor
Şedinţa extraordinară a CJH: Judeţului Harghita i-a fost alocată din fonduri guvernamentale suma de 6.776 mii lei pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor

Şedinţa extraordinară a CJH: Judeţului Harghita i-a fost alocată din fonduri guvernamentale suma de 6.776 mii lei pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor

În şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Harghita (ce a avut loc joi, 20 octombrie 2016) s-a adoptat, printre altele, hotărârea privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului pe anul 2016, ca urmare a faptului că prin HG 752/2016, privind alocarea unei sume din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe 2016, pentru achitarea cheltuielilor urgente în vederea înlăturării efectelor calamităţilor naturale produse de inundaţii, judeţului Harghita i-a fost alocată suma de 6.776 mii lei. La propunerea vicepreşedinţilor CJH – Barti Tihamér şi Biró Barna Botond – consiliul a aprobat prin vot ca suma respectivă să fie folosită astfel: suma de 2.560 mii lei să fie repartizată pentru executarea de întreţinere pe drumurile judeţene, iar suma de 4.215 mii lei să fie repartizată pentru investiţii.

 În urma unei analize

Direcţia generală de investiţii, în urma analizării stadiului de implementare la unele lucrări, a constatat că se pot elibera fonduri care pot fi redistribuite pentru a progresa lucrările în cadrul Consiliului Judeţean. Valoarea care poate fi disponibilizată este de 9.963 mii lei. Prin urmare, se majorează alte obiective, astfel: la capitolul „alte instituţii şi acţiuni sanitare” în valoare de 258 mii lei şi „subcapitolul drumuri şi poduri” majorarea este în valoare de 54,98 mii lei. Suma de 258 mii lei va fi folosită pentru consolidarea clădirii policlinicii din Miercurea-Ciuc şi reamenajări pentru activităţi spitaliceşti; pentru expertiza tehnică privind lucrările executate la obiectivul „construirea podului pe DJ 123F”, suma alocată este de 10 mii lei, peste Olt, Ciba-Ciuc şi pentru proiectare reabilitare DJ 123, suma alocată este de 120 mii lei.

 S-a mai aprobat

Pentru Serviciul Public Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judeţean, pentru acoperirea nevoilor până la sfârşitul anului i s-a alocat: pentru încălzit, iluminat şi forţa motrică, suma de 10 mii lei; pentru întreţinere şi funcţionare – 9 mii lei, „alte obiective de inventar” –  9,60 mii lei, prime de asigurare non-viaţă, suma de 25 mii lei.

Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” pentru onorarea contractelor aflate în derulare şi plata utilităţilor aferente sediului 2 al ISU, consiliul, analizând cererea inspectoratului, a aprobat, în total, alocarea sumei de 29,50 mii lei.

Spitalului de Psihiatrie Tulgheş, pentru achiziţionarea unui utilaj – încărcător frontal cu cupă pentru material în vrac (tocătură de lemn) – consiliul a aprobat suma de 99,28 mii lei, din care 71,28 mii lei este asigurată de Consiliul Judeţean Harghita, iar suma de 28 mii lei prin redistribuirea sumelor neutilizate la unele instituţii.

Pentru Biblioteca Judeţeană s-a aprobat suma de 125 mii lei pentru acoperirea cheltuielilor de funcţionare şi pentru chiria clădirii. Pentru Şcoala Populară de Artă a Judeţului Harghita i s-a aprobat suplimentarea bugetului pe 2016, la cheltuieli de funcţionare, cu suma de 49,90 mii lei. Pentru Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita i s-a alocat suma de 55 mii lei pentru programe culturale, cheltuieli de funcţionare. Pentru Centrul Cultural şi de Arte din Lăzarea s-a aprobat suma de 33,27 mii lei.

De asemenea, au fost aprobate solicitările de virări de credite între articole şi alineate la diferite instituţii proprii ale Consiliului Judeţean, în condiţiile Legii 273/2006, cu modificările şi completările ulterioare.

AURELIA ILUŢ

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.