Secţia oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă va fi închisă în ultimele două săptămâni ale anului | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 9 decembrie 2023
Home » Sănătate » Secţia oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă va fi închisă în ultimele două săptămâni ale anului
Secţia oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă va fi închisă în ultimele două săptămâni ale anului

Secţia oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă va fi închisă în ultimele două săptămâni ale anului

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a anunţat că în perioada 20 decembrie 2018 – 2 ianuarie 2019, Secţia oncologie îşi va suspenda activitatea, „având în vedere plecarea în concediu de odihnă a medicului specialist oncolog”

În această perioadă nu au fost programaţi pacienţi pentru tratamente citostatice sau internări, iar urgenţele „vor fi rezolvate prin alte secţii”.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc, dr. Konrád Judit, a declarat că măsura a fost necesară pentru a permite singurului medic oncolog din judeţ să îşi ia concediul de odihnă la care este îndreptăţit prin lege.

„În fiecare an am fost nevoiţi să închidem Secţia de oncologie, când unicul medic specialist oncolog din judeţ şi-a luat concediul, programat, de obicei, în decembrie, ca să nu existe întreruperi de-a lungul anului. Pacienţii au fost programaţi astfel încât terapia începută să fie şi finalizată, iar dacă se vor ivi urgenţe în această perioadă, pacienţii se pot adresa medicilor specialişti chirurgi, internişti, cardiologi, neurologi de la celelalte secţii ale spitalului”, a precizat dr. Konrád Judit.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă a adăugat că şi celelalte spitale din judeţ au fost anunţate cu privire la suspendarea activităţii Secţiei oncologie, la fel şi şefii de secţii ai acestora şi a dat asigurări că „toată lumea este pregătită să acorde sprijin pacienţilor care au nevoie de el”.

Vestea bună este că începând de anul viitor, medicului specialist oncolog dr. Holló Gergely, şeful Secţiei oncologie medicală a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, i se vor alătura un medic specialist şi doi tineri medici rezidenţi. Chiar şi aşa, nu le va fi uşor, în condiţiile în care, potrivit statisticilor, numărul pacienţilor creşte continuu.

„Ne bucurăm că vom avea un nou medic specialist, un fost rezident de-al nostru, care şi-a luat examenul de specialitate cu notă foarte mare şi din data de 3 ianuarie va veni în spitalul nostru, deja s-a interesat şi a acceptat locul de muncă. Anul acesta am scos un post la oncologie şi a fost ocupat de un rezident de anul trei şi tot la această secţie mai avem un rezident de anul întâi. Deci, cu doi medici specialişti şi doi rezidenţi, de la anul nu va mai fi nevoie să întrerupem activitatea întregii secţii, pe perioada concediilor de odihnă”, a conchis dr. Konrád Judit.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.