Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Secţia ATI de la spitalul judeţean se va muta în sediu nou(?) | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 17 aprilie 2024
Home » Sănătate » Secţia ATI de la spitalul judeţean se va muta în sediu nou(?)
Secţia ATI de la spitalul judeţean se va muta în sediu nou(?)

Secţia ATI de la spitalul judeţean se va muta în sediu nou(?)

La sfârşitul anului trecut, aproape de Crăciun, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea-Ciuc se organiza o conferinţă de presă prin care se anunţa o mare realizare: după un an şi jumătate de pauză, lucrările de modernizare la Secţia Anestezie Terapie Intensivă (ATI) erau reluate. Astfel, până la jumătatea lunii ianuarie trebuiau renovate de la zero (pentru că spaţiul arăta ca o clădire în construcţie) 4 saloane a câte 3 paturi.

„O să existe 12 paturi şi pe acest număr, foarte bine, se poate organiza activitatea. Pe de altă parte, este în imediata vecinătate a blocului operator, deci circuitul bolnavilor se poate desfăşura fără probleme. Până acum, neavând altă soluţie, terapia intensivă a fost mutată la Secţia cardiologie, unde a primit 4 saloane şi acolo, în condiţii dificile – dar până în momentul actual fără incidente majore – şi-a desfăşurat activitatea”, spunea în decembrie 2014, dr. Vitos Attila, directorul medical al Spitalului Judeţean Harghita.

De atunci au trecut 5 luni, iar Consiliul Judeţean Harghita – în subordinea căruia se află acest spital – emite un comunicat de presă prin care se precizează că Secţia ATI trebuie mutată într-o nouă locaţie, iar termenul de finalizare a lucrărilor ar fi 30 aprilie.

„Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea-Ciuc trebuie mutată într-o nouă locaţie, iar în urma controlului desemnat de Ministerul Sănătăţii, termenul de finalizare a lucrărilor s-a stabilit pentru data de 30 aprilie. Pregătirea noului sediu al Secţiei ATI se află în curs, iar în opinia executantului lucrărilor se vor respecta termenii de finalizare”.

La sediul Consiliului Judeţean a avut loc în data de 14 aprilie o întâlnire la care au participat Barti Tihamér, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Szabó Barna, administratorul public al judeţului, Zsombori László, conducătorul Direcţiei generale de investiţii din cadrul Consiliului Judeţean, Zonda Erika, directorul Direcţiei generale programe, proiecte, coordonarea instituţiilor subordonate şi achiziţii publice, directorul adjunct al direcţiei menţionată în prealabil, Bálint András, dr. Demeter Ferenc, managerul spitalului judeţean, Ambrus Előd, directorul financiar al spitalului, Tar Gyöngyi, directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică şi reprezentanţii firmei care execută lucrările.

Tema discuţiilor a fost reprezentată de problemele care s-au ivit pe parcursul lucrărilor şi s-au căutat soluţii pentru a putea fi respectat termenul limită de finalizare a lucrărilor. Reprezentanţii firmei care execută lucrările au declarat că se vor respecta aceşti termeni”, se precizează în comunicat. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.