Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Se deschid cele trei centre comerciale din Miercurea Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 4 martie 2024
Home » Societate » Se deschid cele trei centre comerciale din Miercurea Ciuc
Se deschid cele trei centre comerciale din Miercurea Ciuc

Se deschid cele trei centre comerciale din Miercurea Ciuc

  • Piaţa va fi mutată temporar, iar Serviciul Public Comunitar de Evidenţa Populaţiei şi casieria primăriei îşi vor relua activitatea
  • A fost pregătită începerea şcolii pentru elevii din clasele terminale

Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Ráduly Róbert Kálmán, a anunţat, ieri, că cele trei centre comerciale din localitate îşi vor deschide porţile, două dintre ele începând de astăzi.

Astfel, la complexul comercial NEST, magazinele care nu au putut să fie deschise de aproximativ două luni, când a fost luată măsura în cadrul Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) Miercurea Ciuc de a se amâna inaugurarea complexului, îşi pot începe activitatea de astăzi. Tot de astăzi, îşi va relua activitatea şi complexul comercial din zona centrală a municipiului, Tulipan. Iar complexul comercial de la etajul clădirii pieţei se va redeschide luni.

Primarul municipiului a declarat, după şedinţa CLSU Miercurea Ciuc, că transportul public local de călători se va relua din 1 iunie, cu restricţiile impuse de starea de alertă.

O altă măsură anunţată a fost că piaţa şi târgul produselor tradiţionale se vor ţine în acelaşi loc: în vecinătatea Sălii Sporturilor din municipiu (latura vestică), unde vor fi amplasate aproximativ 40 de tarabe.

Târgul produselor tradiţionale se va organiza în fiecare sâmbătă, între orele 09:00 şi 16:00, primul urmând să aibă loc chiar în acest sfârşit de săptămână.

Piaţa cu caracter temporar va avea loc, începând cu 20 mai, în fiecare zi de miercuri, între orele 09:00 şi 18:00. Iar de la începutul lunii iunie piaţa va fi organizată în zilele de luni, miercuri şi vineri.

De asemenea, a mai informat Ráduly Róbert Kálmán, se va reloca „punctul fierbinte de legume şi fructe” în acelaşi areal unde va fi şi piaţa, la câteva zeci de metri, în faţa casierilor de la intrarea principală pentru spectatori în Sala Sporturilor.

Generatoare de ozon, termometre, dozatoare cu substanţa dezinfectantă aferentă – achiziţionate în vederea primirii în clase a elevilor din clasele terminale

Edilul a mai spus că în vederea începerii pregătirii şi, respectiv, susţinerii examenelor de către elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a care învaţă în şcolile din oraş au fost achiziţionate: 33 de generatoare de ozon, cu data de livrare 30 mai; 45 de termometre non-contact, care vor fi primite astăzi; 180 de dozatoare şi 180 de savoniere, 900 de litri de substanţă dezinfectantă (câte 5 litri pentru fiecare dispozitiv).

Totodată, primarul a precizat că operatorii privaţi de transport persoane care operează liniile ce fac legătura între comunele din jur şi municipiul reşedinţă de judeţ doresc să-şi reia activitatea pe 2 iunie. Ceea ce ar asigura şi transportul celor aproximativ 300 de elevi din clase terminale.

Acesta a mai spus că Guvernul central asigură în fiecare zi câte două seturi de măşti şi mănuşi pentru toţi participanţii la activitatea didactică – copii din clasele VIII-a şi a XII-a, dascăli, personalul tehnic. Un set se utilizează în interiorul unităţii de învăţământ şi celălalt când se iese din şcoală. Colectarea măştilor utilizate se va face în şcoli, iar municipalitatea va asigura transportul.

„Putem spune că sub toate aspectele suntem pregătiţi pentru reluarea activităţii didactice la şcoli din 2 iunie, cel puţin după cunoştinţele noastre de astăzi”, a spus Ráduly Róbert Kálmán.

Duminică, o slujbă romano-catolică va fi oficiată pe platoul din centrul municipiului

În ceea ce priveşte activitatea religioasă, culturală şi sportivă, primarul a declarat că Muzeul Secuiesc al Ciucului îşi reia activitatea de luni. Personalul tehnic al teatrul municipal va efectua lucrări de reparaţii  începând de azi, iar de la 1 iunie se va relua pregătirea spectacolelor. Ansamblul Naţional Secuiesc îşi va relua activitatea de la 1 iunie. De astăzi, sportivii Clubului Sportiv Municipal Miercurea Ciuc îşi pot relua antrenamentele şi cantonamentele în aer liber.

Edilul a punctat că, deocamdată, la pista de la stadion vor avea acces doar sportivii legitimaţi.

Ráduly Róbert Kálmán a spus că în şedinţa de ieri a CLSU s-a aprobat ca slujba de duminică pentru credincioşii romano-catolici să se oficieze în Piaţa Libertăţii din Miercurea Ciuc, pentru a se respecta distanţarea necesară, dar şi pentru a putea participa cât mai mulţi oameni.

Casieria se va muta în Piaţa Mikó

Edilul a mai declarat că, în ceea ce priveşte relaţia cu publicul a Primăriei Miercurea Ciuc, îşi vor relua activitatea doar Serviciul Public Comunitar de Evidenţa Populaţiei şi casieria. Serviciul de evidenţa populaţiei va fi în acelaşi loc, în clădirea primăriei.

Casieria însă se va muta provizoriu în parterul Cetăţii Mikó, cu acces din curtea acesteia. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.