Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Se caută soluţii pentru reintroducerea cursei de tren între Sighişoara şi Odorheiu-Secuiesc | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 22 aprilie 2024
Home » Societate » Se caută soluţii pentru reintroducerea cursei de tren între Sighişoara şi Odorheiu-Secuiesc
Se caută soluţii pentru reintroducerea cursei de tren între Sighişoara şi Odorheiu-Secuiesc

Se caută soluţii pentru reintroducerea cursei de tren între Sighişoara şi Odorheiu-Secuiesc

 Se zvoneşte că firmele de transport rutier intenţionează să mărească preţul abonamentelor şi biletelor de autobuz, profitând de suspendarea cursei Regiotrans

Consiliul Judeţean Harghita s-a adresat prin intermediul unei scrisori Regionalei CF Braşov şi solicită directorului acesteia, Ioan Pintea, găsirea unei soluţii care să facă posibilă reintroducerea cursei de tren care face legătura între localităţile Sighişoara şi Odorheiu-Secuiesc. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Incze Csongor, a formulat scrisoarea în baza faptului că din data de 10 martie cursa operatorului feroviar Regiotrans a fost suspendată de Autoritatea de Siguranţă Feroviară, care a constatat că operatorul privat foloseşte trenuri care nu corespund din punct de vedere tehnic prevederilor legislative sau instrucţiunilor de specialitate în vigoare.

Există însă rute ale Regiotrans care au fost temporar preluate de CFR, însă ruta Sighişoara – Cristuru-Secuiesc – Odorheiu-Secuiesc nu figurează printre acestea.

Această cursă asigură pentru mai mult de 600 de elevi şi persoane transportul la şcoală, respectiv la locurile de muncă. Numeroase administraţii locale, persoane fizice şi juridice s-au adresat Consiliului Judeţean în acest sens.

Vicepreşedintelui CJ i-au parvenit şi informaţii conform cărora firmele de transport rutier intenţionează să mărească preţul abonamentelor şi biletelor de autobuz şi să se profite de această situaţie dificilă în care se află aceste persoane. Pe această cale, Incze Csongor face apel la conducătorii firmelor să nu recurgă la aceste metode, dat fiind faptul că oricum numărul celor care vor utiliza serviciile lor de transport a crescut considerabil. Vicepreşedintele şi-a exprimat, de asemenea, speranţa că această problemă să fie rezolvată cât mai curând posibil.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.