Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Screening mamar la Vlăhiţa | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 25 februarie 2024
Home » Sănătate » Screening mamar la Vlăhiţa
Screening mamar la Vlăhiţa

Screening mamar la Vlăhiţa

  • Femeile din zona Vlăhiţa nu mai sunt nevoite să meargă la Miercurea Ciuc sau la Odorheiu Secuiesc pentru investigarea radiologică a sânului. Aparatul mamograf care a deservit spitalul judeţean până la deschiderea Centrului de Senologie a fost pus în funcţiune la Centrul de Sănătate Vlăhiţa

Dr. Konrád Judit, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Miercurea Ciuc, a vorbit, ieri, despre această nouă oportunitate oferită locuitoarelor din zonă, subliniind importanţa investigării şi depistării în timp util a cancerului mamar.

„Întâi octombrie este Ziua mondială a luptei împotriva cancerului de sân şi am considerat important să vorbim despre această oportunitate încă din această săptămână. Cancerul mamar poate fi depistat în timp util, de aceea este important ca fiecare femeie de peste 40-45 de ani să participe la screening-ul mamar”, a arătat managerul SJU.

Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, a evidenţiat buna colaborare dintre Centrul de Sănătate Vlăhiţa, conducerea oraşului şi cea a administraţiei publice judeţene.

„Posibilitatea de a efectua acest screening va fi de ajutor multora. Sunt sigur că spitalul nostru judeţean este unul care se ridică la nivelul celorlalte spitale din regiune şi din România, un spital unde toţi pot primi ajutorul necesar”, a apreciat preşedintele Borboly.

La rândul său, primarul oraşului Vlăhiţa, Lőrincz Csaba, care a lucrat ca fizician medical la spitalul judeţean, a precizat, în cunoştinţă de cauză, că mamograful instalat la Centrul de Sănătate Vlăhiţa „este un aparat demn de încredere, eficient din punct de vedere al protecţiei împotriva radiaţiilor” şi a mulţumit pentru parteneriatul cu spitalul judeţean.

Coordonatoarea Cabinetului de Planificare Familială al spitalului, Tulit-Incze Ágnes, a precizat că screeningul mamar va completa screeningul cancerului de col uterin şi consultările de obstetrică-ginecologie care se desfăşoară săptămânal la Vlăhiţa.

La conferinţa de presă organizată marţi la Centrul de Sănătate Vlăhiţa a fost prezentat şi personalul care va deservi acest aparat.

Investigaţia radiologică a sânului va fi disponibilă începând din luna octombrie. Pentru informaţii suplimentare şi programări, persoanele interesate se pot adresa Centrului de Sănătate Vlăhiţa, sunând la numărul de telefon: 0266/24.60.16.

D.MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.