Schiorul care a murit pe o pârtie din Băile Harghita era consilier local la Miercurea Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 15 august 2022
Home » Societate » Schiorul care a murit pe o pârtie din Băile Harghita era consilier local la Miercurea Ciuc
Schiorul care a murit pe o pârtie din Băile Harghita era consilier local la Miercurea Ciuc

Schiorul care a murit pe o pârtie din Băile Harghita era consilier local la Miercurea Ciuc

După cum se preciza în varianta online a ziarului nostru, informatiahr.ro, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita a anunţat că un schior de 70 ani, din Miercurea Ciuc, a decedat duminică pe pârtia Kossuth din staţiunea Băile Harghita, în urma unui stop cardio-respirator. Schiorul care a decedat este Kálmán Dénes, consilier local UDMR la Miercurea Ciuc.

Primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Korodi Attila, a confirmat ieri că acestuia i s-a făcut rău după ce a terminat de schiat şi a murit pe marginea pârtiei, nemaiputând fi resuscitat.

„Pentru noi era un simbol, pentru că la 70 ani, să te implicit în viaţa comunităţii rareori găseşti, iar el a ales calea aceasta. De aceea, noi, în consiliul local, pierdem un om foarte important, care a fost conexiunea directă cu persoanele de vârsta a treia şi toate programele pe care le-am creionat, le-am creionat împreună cu el”, a spus, conform Agerpres, primarul Korodi Attila.

Pe pagina de Facebook a Primăriei Miercurea Ciuc se arată că, prin ordin direct al primarului, i se acordă postum lui Kálmán Dénes Premiul „Pro Urbe”. În postare se mai menţionează că acesta a terminat în anul 1973 Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj Napoca, a fost detaşat la Colegiul Avocaţilor din Harghita, azi Baroul Harghita, fiind unul dintre cei mai remarcabili avocaţi din Miercurea Ciuc.

„Fiind întrebat în luna septembrie anul trecut de ce îi este oraşul aproape de suflet, dânsul a subliniat faptul că aici şi-a găsit casă, a întemeiat o familie, oraşul l-a acceptat şi niciodată nu l-a dezamăgit”, se arată în postarea de pe pagina de socializare.

Kálmán Dénes era decanul de vârstă al consilierilor locali şi în luna octombrie 2020 a condus şedinţa de învestire a primarului Korodi Attila şi a Consiliului Local Miercurea Ciuc.

El declara atunci că scopul consiliului local pentru următorii patru ani trebuie să fie reprezentarea intereselor tuturor cetăţenilor oraşului, indiferent de naţionalitate, culoare politică sau convingeri religioase şi promovarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor, inclusiv dreptul la fericire.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.