Schimbare în conducerea prefecturii harghitene: Octavian Condrat îi cedează locul lui Petres Sándor | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 23 iulie 2024
Home » Politic » Schimbare în conducerea prefecturii harghitene: Octavian Condrat îi cedează locul lui Petres Sándor
Schimbare în conducerea prefecturii harghitene: Octavian Condrat îi cedează locul lui Petres Sándor

Schimbare în conducerea prefecturii harghitene: Octavian Condrat îi cedează locul lui Petres Sándor

După 2 ani, timp în care a ocupat funcţia de subprefect în cadrul Instituţiei Prefectului – judeţul Harghita, Octavian Condrat îi cedează locul lui Petres Sándor, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Harghita.

Octavian Condrat a fost detaşat, temporar, în funcţia de subprefect prin Hotărârea de Guvern numărul 478 din 8 mai. Tot o HG, nr. 429 din 28 mai 2014, prevede „încetarea exercitării, cu caracter personal, prin detaşare în condiţiile legii a funcţiei publice de subprefect al judeţului Harghita de către domnul Condrat Octavian”.

Referindu-se la experienţa sa din cei doi ani, Octavian Condrat spunea că: „N-am nici o îndoială că viaţa omului are o structură literară: un capitol se încheie şi altul începe; capitolele sunt mai lungi sau mai scurte; capitolele sunt mai efervescente sau mai terne. Dar, indiferent de conţinutul lor, ele sunt lecţii de viaţă, de viaţă personală.

În ceea ce priveşte capitolul meu privind activitatea de doi ani de zile în cadrul Instituţiei Prefectului a constituit atât o lecţie profesională, cât şi de viaţă. Profesional vorbind, m-am îmbogăţit enorm, am acumulat cunoştinţe noi şi vă mărturisesc că instituţia aceasta a câştigat respectul meu pentru totdeauna pentru profesionalismul dovedit în orice împrejurare de către domnul prefect şi echipa sa, Instituţia Prefectului, din punctul meu de vedere, fiind un veritabil vârf de lance al administraţiei”.

Octavian Condrat, de profesie jurist, şi-a reluat activitatea în cadrul Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului – şef birou juridic.

Ieri, tot în urma unei HG, a fost învestit – în cadrul unei şedinţe speciale a Colegiului Prefectural, la care a participat şi ministrul Culturii, Kelemen Hunor – în funcţia de subprefect Petres Sándor. La fel ca şi predecesorul lui, noul subprefect al judeţului Harghita va ocupa această funcţie, temporar, tot în urma detaşării.

Petres Sándor a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Harghita în mandatul 2008-2012, respectiv 2012 – mai 2014.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.