Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Șapte cazuri noi confirmate cu SARS-CoV-2 la secția de Cardiologie a spitalului județean | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 23 februarie 2024
Home » Societate » Șapte cazuri noi confirmate cu SARS-CoV-2 la secția de Cardiologie a spitalului județean
Șapte cazuri noi confirmate cu SARS-CoV-2 la secția de Cardiologie a spitalului județean

Șapte cazuri noi confirmate cu SARS-CoV-2 la secția de Cardiologie a spitalului județean

Numărul personelor infectate în cadrul acestei secții a ajuns la 20, potrivit informării transmisă de Kiss Edit, referentul de presă al Spitalului Județean de Urgență (SJU) din Miercurea Ciuc.

Joi s-a încheiat prima testare PCR a personalului secției de Cardiologie și a pacienților internați aici. Potrivit rezultatelor testării, încă șapte persoane s-au dovedit a fi infectate: un pacient și șase cadre medicale (cinci asistenți și un îngrijitor).

Potrivit sursei citate, pacientul infectat a fost transferat la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc, iar angajații au fost internați la secțiile de Boli Infecțioase și Pneumologie. În prezent, starea de sănătate a acestora este bună, unul dintre angajații SJU prezintă simptome ușoare ale bolii, iar ceilalți sunt asimptomatici.

„Pe Secția de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc au fost infectați cu noul coronavirus în total 20 de persoane: 4 pacienți și 16 angajați. În zilele următoare se vor repeta testele PCR pentru toți cei internați pe secție și pentru angajați. Pe Secția de Cardiologie, vineri, se află internați 23 de pacienți”, se precizează în comunicatul de presă al SJU.

Activitatea ambulatoriului de Cardiologie rămâne în continuare suspendată. Reamintim că persoanele cu probleme cardiologice pot apela la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului județean, linia de gardă cardiologie funcționează, iar pacienții care necesită internare vor fi îngrijiți la Secția de Boli Interne. Cazurile grave, care necesită îngrijiri speciale, vor fi internate la Unitatea de Supraveghere şi Terapie Avansată a Cardiacilor Critici a SJU sau vor fi transferate în centrele universitare apropiate.

„Conducerea spitalului asigură locuitorii zonei că toți cei care au nevoie de îngrijire medicală o vor primi în instituția noastră, în condiții de siguranță și că personalul medical respectă regulile de prevenire a infecției”, se menționează în documentul citat.

Conform datelor oferite de spitalul județean din Miercurea Ciuc, vineri, în  secțiile spitalului dedicate îngrijirii pacienților infectați cu noul coronavirus sunt internate 61 de persoane. Infectarea cu SARS-CoV-2 a fost confirmată la 46 dintre pacienți, ceilalți fiind suspecți, în așteptarea rezultatelor testelor PCR. În unitatea externă a SJU, dedicată bolnavilor COVID-19 asimptomatici sau cu simptome ușoare se află în prezent 13 persoane internate.

DANIELA MEZEY

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.