Sâmbătă: Noaptea Muzeelor la Muzeul Oltului şi Mureşului Superior | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 12 iunie 2024
Home » Timp Liber » Sâmbătă: Noaptea Muzeelor la Muzeul Oltului şi Mureşului Superior
Sâmbătă: Noaptea Muzeelor la Muzeul Oltului şi Mureşului Superior

Sâmbătă: Noaptea Muzeelor la Muzeul Oltului şi Mureşului Superior

Muzeul Oltului şi Mureşului Superior (MOMS) din Miercurea-Ciuc (secţie a Muzeului Naţional al Carpaţilor Răsăriteni din Sfântu Gheorghe) îşi deschide sâmbătă, 18 mai, porţile pentru vizitatori, cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor.

Vizitatorii vor avea în această zi acces gratuit la toate expoziţiile şi activităţile organizate la MOMS.

În cadrul programului, cei interesaţi vor putea vizita expoziţia permanentă Interior ţărănesc – expoziţie de etnografie locală.

De asemenea, va putea fi vizitată Expoziţia temporară „Zestrea minerală a României” de la Muzeul de Mineralogie „Victor Gorduza” din Baia Mare. „Expoziţia cuprinde 122 de eşantioane mineralogice alese pe criterii ştiinţifice – descrise pentru prima oară în România sau caracteristice spaţiului naţional, şi muzeografice – eşantioane cât se poate de estetice, care să încânte vizitatorul. Expoziţia Zestrea minerală a României cuprinde mineralele descrise pentru prima oară în România, precum şi cele mai rare şi spectaculoase asociaţii minerale de pe teritoriul ţării noastre. Partenerii Muzeului de Mineralogie din Baia Mare în acest proiect sunt Universităţile din Bucureşti (UB), Cluj-Napoca (UBB) şi Iaşi (UAIC) şi Muzeul Naţional de Geologie din Bucureşti (MNG), de la care au fost împrumutate 41 de piese mineralogice. Proiectul s-a bucurat şi de implicarea Academiei Române, prin consultanţa ştiinţifică a regretatului academician Gheorghe Udubaşa”, se arată în descrierea expoziţiei.

Programul de vizitare de la Noaptea Muzeelor este între orele 17:00 şi 21:00 (ora anunţată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator).

Adresă MOMS: str. Petőfi Sándor, nr. 23, Miercurea-Ciuc, judeţul Harghita; telefon 0266/31.77.26, e-mail: secretariat@mncr.ro/moms_hr@yahoo.com; website: www.mncr.ro/https://muzeu.mncr.ro.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.