Sâmbătă, la Bălan şi duminică, la Miercurea Ciuc: Festivalul Luminii | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 14 august 2022
Home » Timp Liber »
Sâmbătă, la Bălan şi duminică, la Miercurea Ciuc:
Festivalul Luminii
<h5/><i>Sâmbătă, la Bălan şi duminică, la Miercurea Ciuc:</i></h5> Festivalul Luminii

Sâmbătă, la Bălan şi duminică, la Miercurea Ciuc:
Festivalul Luminii

Cercetaşii Centrului Local „Orion” vă invită să participaţi duminică, 16 iunie, începând cu ora 20:00, la Festivalul Luminii, organizat anual în Parcul Central din Miercurea Ciuc. De 11 ani, Cercetaşii României au hotărât să le ofere cetăţenilor un eveniment în cadrul căruia pot reflecta asupra bucuriei lucrurilor mărunte.

Tema din acest an va fi „Trecerea timpului în viziunea cercetaşilor”, unde cetăţenii oraşului pot aduce câte o fotografie cu o amintire dragă din viaţă, aceasta fiind expusă în locurile special amenajate din parc.

Încă din 1994, când s-a înfiinţat oficial Centrul Local „Orion”, cercetaşii locali au pornit într-o aventură care continuă până în zilele de azi şi care doreşte să promoveze un nou stil de viaţă, unul aflat în strânsă legătură cu natura.

Pentru prima dată în Bălan

Cu o zi înainte, sâmbătă, începând cu ora 19:30, în fața Casei de Cultură din oraşul Bălan, Festivalul Luminii se va desfășura pentru prima dată în localitate. La eveniment, organizat în oraş de Centrul Local „Prietenii Exploratori” Bălan – Cercetaşii României, proaspăt înființat, sunt așteptați atât părinți împreună cu copii lor, cât și cetățeni ai urbei care vor să se bucure de câteva momente de tihnă.

Invitați vor fi și membrii Centrului Local „Orion” Miercurea Ciuc.

Pentru eveniment sunt pregătite ateliere diverse (origami, confecționare de noduri cercetășești, activități de îndemânare, informații despre cercetași, desene pe asfalt), precum și aproximativ 2.200 de felinare din hârtie reciclată unde vor fi  aprinse  lumânări-pastilă, reprezentând un simbol al frumuseții lucrurilor mărunte.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.