Salonul Harghitean: Periferia | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 6 decembrie 2023
Home » Cultură » Salonul Harghitean: Periferia
Salonul Harghitean: Periferia
afisA3_mCiuc_19

Salonul Harghitean: Periferia

SALONUL HARGHITEAN, ediţia a VII-a, una dintre cele mai ample manifestări de artă plastică din judeţ, este organizat și anul acesta de Consiliul Judeţean Harghita, Centrul Cultural Judeţean Harghita, Asociaţia Cultura Nostra, cu finanţarea Primăriei Miercurea Ciuc. La eveniment participă artiști harghiteni care au studii superioare în domeniu sau sunt studenţi ai facultăţilor de artă, respectiv artiști originari din judeţ, dar și cei care sunt membri ai unor asociaţii recunoscute pe plan profesional.

Vernisajul expoziţiei are loc joi, 26 septembrie 2019, ora 18:00, la Miercurea Ciuc, Galeria de Artă a Consiliului Judeţean Harghita. Ulterior, expoziţia va fi itinerată la: Lăzarea, Casa de Cultură – sala „Cika” (10-25 octombrie); Odorheiu Secuiesc, sala de concerte a Casei de Cultură Municipală (27 octombrie – 14 noiembrie); Remetea, sala de consiliu a primăriei (15-29 noiembrie 2019).

„Periferia” a fost tematica impusă a Salonului din 2019. Pe baza deciziei juriului, organizatorii vor acorda două premii de excelenţă pentru doi artiști participanţi. Anul acesta, juriul a fost format din: Márton Árpád – pictor, Koszti István Miklós – grafician, Botár László – artist plastic.

La actuala ediţie a Salonului Harghitean participă 38 de artiști cu aproape 50 de lucrări.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.