Salina Praid, „invadată” de turişti în perioadele caniculare | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 23 iunie 2024
Home » Societate » Salina Praid, „invadată” de turişti în perioadele caniculare
Salina Praid, „invadată” de turişti în perioadele caniculare

Salina Praid, „invadată” de turişti în perioadele caniculare

5.600 de persoane au intrat în subteran într-o singură zi, cel mai mare număr înregistrat de la începutul anului

Şi la cel mai mare ştrand cu apă sărată din România s-a înregistrat, zilele trecute, un record – 2.600 de persoane într-o zi

Aproape 341.000 de turişti au vizitat, de la începutul anului şi până la 31 iulie, Salina Praid, cu 4.500 de persoane mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Numărul turiştilor care vizitează Salina Praid a crescut în această perioadă, din cauza caniculei, în condiţiile în care temperatura din subteran este constantă în tot timpul anului, de doar 16 grade.

Directorul tehnic al Salinei Praid, Sebestyén József, a declarat că, în acest an, până la 31 iulie au intrat în salină 340.715 persoane, în vreme ce la 31 iulie 2016 au fost de 336.069.

Conform directorului tehnic, cel mai mare număr de persoane care au coborât în subteran s-a înregistrat zilele trecute, când au fost 5.600 de intrări într-o zi. Iar numărul acestora se aşteaptă să crească, ţinând cont că de astăzi începe minivacanţa de Sfânta Maria.

Printre turiştii care vin la Salina Praid se numără atât cei care sunt în trecere şi vor doar să viziteze zona şi care stau în subteran doar aproximativ o oră, cât şi cei care vin la tratament şi petrec zilnic în subteran aproximativ patru ore.

Turiştii care coboară în galeria de vizitare, aflată la 120 de metri adâncime, beneficiază de numeroase facilităţi de relaxare, de la spaţii de joacă şi creaţie pentru cei mici, până la un parc de aventuri, acces gratuit la Internet, un cinematograf sau posibilitatea de servire a mesei.

Turiştii cărora le place soarele pot merge la Praid la cel mai mare ştrand cu apă sărată din România, care aparţine Societăţii Naţionale a Sării. Şi ştrandul este luat cu asalt de mii de turişti, zilele trecute înregistrându-se un record de intrări, de 2.600 de persoane într-o singură zi.

Totodată, pe lângă salină şi ştrand, iubitorii de excursii în natură pot merge în apropierea comunei Praid, la „Muntele de Sare”, o rezervaţie geologică inclusă în zonele naturale protejate de interes naţional, care are aproximativ 60 de hectare şi unde cresc plante extrem de rare, unele unice în România.

În Praid, majoritatea vizitatorilor sunt din România, dar sunt atraşi de frumuseţile zonei şi turişti din Ungaria, Republica Moldova sau alte ţări europene. (L. Matei)

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.