Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

S-au desemnat câştigătorii concursului de caricaturi organizat de Inspectoratul Şcolar | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 4 martie 2024
Home » Învățământ » S-au desemnat câştigătorii concursului de caricaturi organizat de Inspectoratul Şcolar
S-au desemnat câştigătorii concursului de caricaturi organizat de Inspectoratul Şcolar

S-au desemnat câştigătorii concursului de caricaturi organizat de Inspectoratul Şcolar

Sabin Husariu şi Ágoston Hunor, câştigătorii premiilor I

Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita a organizat pentru a doua oară un concurs de caricaturi pentru elevi, Bartolf Hedwig – inspectorul şcolar general – spunând că şi prin această metodă se încearcă trezirea interesului pentru creaţie, pentru a desena, observând faptul că elevii au multă fantezie.

caricaturaChiar dacă concursul, care a avut ca temă relaţia profesor – elev, s-a desfăşurat în perioada 13 ianuarie – 21 februarie, câştigătorii au fost anunţaţi acum.

Elevii au participat la două categorii: una dedicată celor din liceele teoretice, tehnologice şi din clasele de muzică a liceelor de arte; una pentru liceenii de la arte plastice şi arhitectură. Desenele celor 81 de elevi (61 de elevi la prima categorie, 20 la a doua categorie) au intrat pe mâna unui juriu compus din Siklódi Ferenc, profesor de specialitate, Para István, caricaturist, şi Adorján Attila-József, inspector şcolar, acesta stabilind cei trei câştigători de la fiecare categorie.

Astfel, la secţiunea dedicată elevilor de la liceele fără profil de desen, premiul I (foto) a fost obţinut de Alexandru Sabin Husariu (clasa a X-a, Liceul Tehnologic Corbu), premiul II a intrat în posesia elevei Csuszner Ágnes (clasa a X-a, Liceul Tehnologic „Fogarasy Mihály”, Gheorgheni), iar premiul III l-a luat Kercsó Anna (clasa a X-a, Liceul de Arte „Palló Imre”, Odorheiu-Secuiesc).

La categoria dedicată elevilor din clasele de arte plastice şi arhitectură, juriul a decis ca cele trei premii să meargă toate la Liceul de Arte „Palló Imre”, Odorheiu-Secuiesc: premiul I – Ágoston Hunor (clasa a XII-a), premiul II – Jánosi Szabolcs (clasa a X-a) şi premiul III – Sztojka Melissza (clasa a XI-a).

Câştigătorii concursului vor primi cărţi în valoare de 300 lei (pentru premiul I), 200 lei (premiul II), respectiv de 100 lei (pentru premiul III).

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.