S-a reluat traficul rutier pe DN 13 A, la ieșirea din Miercurea-Ciuc spre Odorheiu Secuiesc | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 22 iunie 2024
Home » Societate » S-a reluat traficul rutier pe DN 13 A, la ieșirea din Miercurea-Ciuc spre Odorheiu Secuiesc
S-a reluat traficul rutier pe DN 13 A, la ieșirea din Miercurea-Ciuc spre Odorheiu Secuiesc

S-a reluat traficul rutier pe DN 13 A, la ieșirea din Miercurea-Ciuc spre Odorheiu Secuiesc

  • Drumarii harghiteni au reușit să finalizeze, parțial, lucrarea pe DN 13 A cu două zile mai devreme față de data programată, circulația rutieră fiind reluată în cursul serii de joi

Lucrarea de pe DN 13A, la ieșirea din Miercurea-Ciuc spre Odorheiu Secuiesc, o investiție în valoare de 120.000 de lei fără TVA, făcută în regie proprie de angajații Secției Drumuri Naționale Harghita, a fost realizată în timp record, dată fiind complexitatea ei. De precizat faptul că aceasta este finalizată parțial, deoarece săptămâna viitoare va urma asfaltarea.

Lucrarea a constat în dărâmarea podului peste canalul colector al apei, cândva un meandru al Oltului, pozarea a două tuburi din beton, fiecare cu un diametru de 1,5 metri și o greutate de peste cinci tone pe o lungime de 20 de metri și acoperirea acestora.

„Am făcut tot ceea ce ne-a stat în putință, pentru a finaliza lucrările și pentru reluarea traficului rutier pe DN 13 A, un drum important și foarte circulat. Ne bucurăm că am reușit”, a declarat ing. Cătălin Romanescu, șeful Secției Drumuri Naționale Harghita, la finalul lucrărilor.

D. MEZEY        

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.