Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

S-a întâmplat pe şoselele harghitene:Accidente, şoferi fără permis de conducere, cu maşini neînmatriculate sau cu material lemnos ilicit | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 23 mai 2024
Home » Societate »
S-a întâmplat pe şoselele harghitene:

Accidente, şoferi fără permis de conducere, cu maşini neînmatriculate sau cu material lemnos ilicit
<h5><i>S-a întâmplat pe şoselele harghitene:</i></h5><br />Accidente, şoferi fără permis de conducere, cu maşini neînmatriculate sau cu material lemnos ilicit

S-a întâmplat pe şoselele harghitene:

Accidente, şoferi fără permis de conducere, cu maşini neînmatriculate sau cu material lemnos ilicit

Şi în acest sfârşit de săptămână pe drumurile din judeţ s-au produs o serie de evenimente rutiere, unele soldate şi cu victime, altele doar cu măsuri luate de poliţişti împotriva participanţilor la trafic.

În ceea ce priveşte accidentele rutiere, biroul de presă al IPJ Harghita face referire la o coliziune frontală între două autoturisme care s-a produs duminică, în apropiere de Praid, pe DN 13B. În jurul orei 13:00, un bărbat de 38 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe un sector de drum în curbe, a derapat şi a intrat în coliziune frontală cu o altă maşină, condusă de o femeie din Târgu Mureş. În urma impactului, cel de al doilea autoturism a ieşit de pe carosabil, oprindu-se în albia unui râu, iar un pasager din acea maşină, tot din Târgu Mureş, a suferit răni uşoare.

Înainte cu o zi, un tânăr de 28 de ani din judeţul Mureş, în timp ce conducea o autoutilitară pe strada Avram Iancu din Topliţa, dinspre Gheorgheni, se pare că a depăşit neregulamentar un atelaj hipo condus de un localnic de 22 de ani, care ar fi virat la stânga fără să se asigure corespunzător. Accidentul s-a soldat cu rănirea căruţaşului şi a unei fete de 16 ani, pasageră în atelaj.

Dosare penale pentru conducere fără permise, cu alcoolemie sau a unor maşini neînmatriculate

Sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 03:00, poliţiştii au depistat în trafic un tânăr de 24 de ani din Odorheiu Secuiesc care se afla la volanul unei maşini, deşi avea permisul suspendat.

În aceeaşi zi, dar spre seară, un bărbat d 32 de ani din Ditrău, a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea, pe un drum judeţean, un autoturism încărcat cu lemne de foc de esenţă răşinoase. Acesta nu avea documente legale de provenienţă şi transport pentru materialul lemnos, dar nici permis de conducere. De asemenea, în timpul verificării autoturismului, poliţiştii au constatat că numerele de înmatriculare proveneau de la o altă maşină şi că erau expirate de acum 11 ani.

Tot în Ditrău, la doar câteva minute după ce l-au identificat pe conducătorul auto de mai sus, poliţiştii au oprit în trafic alte două maşini încărcate cu material lemnos. Pentru că nici în acest caz nu s-au putut prezenta documente pentru lemne, cei doi şoferi, unul 30 de ani, celălalt de 47 de ani, au fost amendaţi cu 2.000 de lei.

În localitatea vecină, Remetea, poliţiştii au dat peste un şofer care se urcase la volan după ce consumase băuturi alcoolice. Este vorba de un bărbat de 43 de ani, care avea 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Duminică dimineaţa, în satul Borzont, pe DN 13B a fost depistat un şofer de 51 de ani, din Joseni, care nu avea permis de conducere, dar care avea 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.