Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

S-a întâmplat pe şoselele harghitene: 3 şoferi fără permis, doi şoferi băuţi, 6 persoane rănite | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 22 mai 2024
Home » Societate » S-a întâmplat pe şoselele harghitene: 3 şoferi fără permis, doi şoferi băuţi, 6 persoane rănite
S-a întâmplat pe şoselele harghitene: 3 şoferi fără permis, doi şoferi băuţi, 6 persoane rănite

S-a întâmplat pe şoselele harghitene: 3 şoferi fără permis, doi şoferi băuţi, 6 persoane rănite

Ultimul sfârşit de săptămână a fost unul plin în evenimente rutiere, unele încheiate doar prin întocmirea unor dosare penale, altele soldate şi cu victime.

Conform Biroului de presă al IPJ Harghita, în cele 3 zile de weekend, în urma unor acţiuni de supraveghere şi control a traficului rutier, au fost identificaţi 3 conducători auto care nu aveau permis de conducere.

Unul dintre aceştia, D.M., este din Gheorgheni şi are 40 de ani, el fiind oprit pentru control pe strada Cimitirului, din localitate. În al doilea caz este vorba de un mureşean, de 74 de ani (D.C.), care a fost oprit pe raza comunei Gălăuţaş. Iar al treilea şofer, M.D. de 26 de ani, a fost oprit în Odorheiu-Secuiesc.

Dacă primii doi sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducere fără permis”, tânărului i s-a adăugat şi „conducerea sub influenţa alcoolului”, pentru că în momentul în care a fost oprit de poliţişti avea o concentraţie de 1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ceea ce priveşte evenimentele rutiere care s-au soldat cu victime, primul pe care vi-l prezentăm a avut loc duminică dimineaţă, pe raza comunei Sărmaş. Pe fondul vitezei excesive, V.V.M. de 20 de ani, din Subcetate, a pierdut controlul maşinii pe care o conducea, aceasta intrând în derapaj, apoi a părăsit partea carosabilă şi a intrat în şanţul de pe marginea drumului, oprindu-se într-un cap de pod. În urma impactului, conducătorul auto şi un alt pasager de 20 de ani au fost răniţi uşor.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, bilboreanul S.R.C. de 24 de ani, conducând un autoturism prin Topliţa şi având o concentraţie de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, astfel că a pierdut controlul maşinii, aceasta oprindu-se într-un cap de pod. În urma impactului, atât conducătorul auto, cât şi alţi doi pasageri (T.G.C. de 29 de ani şi S.A.E. de 19 ani) au fost transportaţi la spitalul din Topliţa pentru îngrijiri medicale.

Vineri, la amiază, o bătrânică de 75 de ani, din Odorheiu-Secuiesc a fost rănită uşor după ce a fost acroşată de o maşină. Într-un comunicat de presă al IPJ Harghita se precizează că femeia se angajase regulamentar în traversarea străzii, pe trecerea de pietoni semnalizată cu indicator şi marcaj rutier. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.