S-a dat startul înscrierilor pentru cea de-a 18-a ediţie a Programului MOL de promovare a talentelor, dedicat tinerilor sportivi şi artişti | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 iulie 2024
Home » Societate » S-a dat startul înscrierilor pentru cea de-a 18-a ediţie a Programului MOL de promovare a talentelor, dedicat tinerilor sportivi şi artişti
S-a dat startul înscrierilor pentru cea de-a 18-a ediţie a Programului MOL de promovare a talentelor, dedicat tinerilor sportivi şi artişti

S-a dat startul înscrierilor pentru cea de-a 18-a ediţie a Programului MOL de promovare a talentelor, dedicat tinerilor sportivi şi artişti

  • Tinerii talentaţi şi cu rezultate bune pot solicita finanţare de maximum 10.000 de lei
  • Înscrierile se pot face până în 15 iunie
  • Din judeţul Harghita, în cadrul ediţiilor precedente, 480 de tineri au obţinut finanţare în valoare totală de 562.000 lei

MOL România şi Fundaţia Pentru Comunitate au deschis înscrierile pentru cea de-a 18-a ediţie a Programului MOL de promovare a talentelor, prin care oferă sprijin financiar tinerilor sportivi şi artişti cu rezultate foarte bune. Tinerii talentaţi se pot înscrie în concursul de proiecte până pe data de 15 iunie inclusiv şi pot obţine sprijin financiar pentru a-şi achiziţiona materiale, echipament sportiv, instrumente muzicale sau pentru a susţine cheltuielile de deplasare la concursuri, festivaluri sau în cantonamente.

Programul MOL de promovare a talentelor este unul de referinţă pentru MOL România şi a fost derulat anual, încă din 2006. În total, în această perioadă, a fost investit un buget de peste şase milioane de lei în susţinerea a 3.340 de tineri talentaţi. Din judeţul Harghita, în cadrul ediţiilor precedente, 480 de tineri au obţinut finanţare în valoare totală de 562.000 lei. Aceştia au folosit bugetul pe care l-au primit pentru acţiunile menite să îi ajute să progreseze în cariera artistică sau sportivă. În 2022, de exemplu, câţiva dintre beneficiari: Lois Muntean – vioară, Andrei Pennazio – pictură, Tudor Torge – chitară clasică, Szaniszló Attila şi Sînziana Mircea – pian, au folosit sponsorizarea obţinută pentru a organiza expoziţii sau recitaluri, câştigând o şansă în plus să îşi crească popularitatea. Alţi tineri, precum Casian Cîdu – scrimă, Fángli Henrietta şi Eliza Diamandescu – înot, Cosmin Nedelea – patinaj viteză, au folosit bugetul pe care l-au obţinut pentru a-şi achiziţiona materialele necesare sau pentru a participa la diferite competiţii.

„De 18 ani, de când MOL România a lansat acest program, am avut onoarea şi bucuria de a colabora cu unii dintre cei mai buni tineri sportivi şi artişti din ţară. Atât ei, cât şi părinţii, profesorii, antrenorii lor, apreciază sprijinul pe care îl pot accesa prin acest concurs de proiecte, iar interesul crescut pentru acesta reprezintă o recunoaştere importantă pentru noi şi ne dă încredere să continuăm. Ne mândrim cu faptul că programul MOL de promovare a talentelor este cea mai longevivă iniţiativă din acest domeniu, pe plan naţional, şi ne reafirmăm angajamentul de a investi în programe de responsabilitate socială care oferă valoare adăugată pentru comunitatea noastră”,a declarat Camelia ENE, Country Chairman & CEO MOL România, citată într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, sunt eligibili sportivii şi artiştii cu vârste cuprinse între 8 şi 18 ani, iar cei interesaţi pot depune proiectele online pe site-ul Fundaţiei Pentru Comunitate până pe data de 15 iunie 2023 inclusiv. Pot fi înscrise atât proiecte individuale, cât şi pentru echipe sportive sau ansambluri artistice. Solicitările de finanţare trebuie să conţină descrierea rezultatelor solicitanţilor, recomandările profesorilor şi antrenorilor pregătitori, o listă cu obiectivele de viitor şi bugetul necesar pentru realizarea acestora. Fondul total de sponsorizare alocat ediţiei 2023 este de 560.000 de lei. Tinerii de peste 18 ani, care au obţinut finanţare în anii anteriori, sunt invitaţi să se înscrie într-o categorie specială, destinată lor.

„Le recomandăm tinerilor să înceapă cât mai repede procedura de înscriere, care este simplă, şi să aloce timp suficient şi pentru documentele opţionale, care pot constitui avantaj. Atât realizările din ultimii doi ani, cât şi scopul pe care doresc să-l atingă în perioada următoare, pentru care solicită finanţarea, trebuie explicate foarte clar. Cei interesaţi găsesc toate informaţiile necesare înscrierii pe website-ul Fundaţiei şi ne pot contacta pe tot parcursul perioadei de înscriere, inclusiv în grupul de Facebook al Programului, unde pot împărtăşi şi experienţa”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundaţiei Pentru Comunitate, citat în acelaşi comunicat.

În cadrul Programului MOL de promovare a talentelor un solicitant poate să obţină finanţare în valoare de cel mult 10.000 de lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică ori pentru a achiziţiona echipamente şi materiale. Membrii juriilor iau în considerare, pe lângă alte criterii, şi corelarea cheltuielilor cu obiectivele stabilite.

Cererile vor fi evaluate de două jurii de specialitate. Preşedintele juriului la secţiunea „Sport” este Violeta Beclea-Székely, vicecampioană olimpică şi mondială la atletism şi doctor în sport, respectiv violonistul Márkos Albert, concertmaestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj, la secţiunea „Artă”.

Din bugetul total disponibil pentru ediţia a 18-a, 220.000 lei sunt destinaţi sportului, 200.000 lei sunt dedicaţi domeniului artelor şi 140.000 lei categoriei de vârstă de peste 18 ani, în cadrul căreia pot solicita sprijin acei tineri care au beneficiat deja de sponsorizări în anii anteriori şi au depăşit vârsta majoratului.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.