S-a aprobat înfiinţarea unui Serviciu Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă la Harghita-Băi | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 16 iunie 2024
Home » Societate » S-a aprobat înfiinţarea unui Serviciu Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă la Harghita-Băi
S-a aprobat înfiinţarea unui Serviciu Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă la Harghita-Băi

S-a aprobat înfiinţarea unui Serviciu Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă la Harghita-Băi

  • Serviciul Public Local de Evidenţă a Persoanelor Miercurea-Ciuc va avea un nou program care să permită deservirea mai multor persoane

În cadrul şedinţei de Consiliu Local al municipiului Miercurea-Ciuc, care a avut loc săptămâna trecută, a fost aprobată înfiinţarea unui SVSU la Harghita-Băi.

„Din cauza distanţei faţă de oraş, înfiinţarea unui serviciu voluntar de pompieri a fost justificată în cazul staţiunii Harghita-Băi. Din experienţa acumulată de acolo considerăm că merită să înfiinţăm aceeaşi structură şi în cazul municipiului. Organizarea grupurilor de pompieri voluntari în Jigodin şi Topliţa-Ciuc se află deja într-un stadiu avansat, iar în Şumuleu, de asemenea, recrutarea este în curs de desfăşurare”, a rezumat primarul Korodi Attila în deschiderea şedinţei.

El a subliniat în acelaşi timp importanţa acordării de sprijin pentru hocheiul pe gheaţă. După cum a precizat, se va solicita Ministerului Tineretului şi Sportului trecerea în domeniul public al municipiului a patinoarul în aer liber aflat în apropierea Patinoarul „Vákár Lajos”. Obiectivul municipalităţii este de a construi prin Compania Naţională de Investiţii (CNI) un patinoar de antrenament pe care să îl poată administra singură, se arată în cadrul unui comunicat de presă emis de către Primăria municipiului Miercurea-Ciuc.

În cadrul aceleiaşi şedinţe s-a dispus şi modificarea studiilor de fezabilitate în cazul reabilitării termice a nouă blocuri de locuinţe, astfel încât evaluarea ofertelor depuse în urma licitaţiei de execuţie să poată continua, dând o şansă ca lucrările să înceapă în primăvară. Blocurile aferente sunt: Aleea Ciocârliei, nr. 5 şi 7, Bulevardul Frăţiei, nr. 11/A, B, şi 15/A, B, strada Tudor Vladimirescu, nr. 17, strada Müller László, nr. 4/A, B, C, strada Revoluţiei din Decembrie, nr. 26/A, B, şi 32/A, B, respectiv strada Kossuth Lajos, nr. 42.

„În acelaşi timp, pentru a servi mai bine clienţii, se va modifica programul de funcţionare al serviciului public local de evidenţă a persoanelor. Începând cu luna decembrie, clienţii vor fi primiţi luni, marţi şi miercuri, între orele 08:00-13:00 şi 14:00-17:00, joi, între orele 08:00-13:00 şi 14:00-16:00, iar vineri, între orele 08:00-12:00. Datorită noului program de funcţionare, serviciul va putea deservi aproape 400 de clienţi pe săptămână, faţă de cei 300 care sunt primiţi momentan”, se mai arată în cadrul comunicatului. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.