Rockstadt Extreme Fest: Râșnovul a fost luat cu asalt de rockeri | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 12 iunie 2024
Home » Timp Liber » Rockstadt Extreme Fest: Râșnovul a fost luat cu asalt de rockeri
Rockstadt Extreme Fest: Râșnovul a fost luat cu asalt de rockeri

Rockstadt Extreme Fest: Râșnovul a fost luat cu asalt de rockeri

 

Râșnovul s-a transformat, pentru al doilea an, timp de 4 zile (13-16 august 2014), în capitala rockului din România. Mii de fani ai muzicii extreme, veniți din toate colțurile țării, dar și din străinătate, au asistat la cel mai mare festival de rock extrem organizat în această parte a Europei. 43 de formații care au scris istorie în lumea rockului sau care se află la începuturi le-au oferit tinerilor adunați la Râșnov zeci de ore de muzică, concertele începând înainte de ora 14:00 și terminându-se pe la 4 dimineața.

Ajuns la a doua ediție, Rockstadt Extreme Fest a învățat din experiența anterioară și a venit cu câteva noutăți (reușite).

Dar să vedem câteva din lucrurile care m-au impresionat în acest an. 1. A apărut o scenă secundară, amplasată într-un cort, destinată celor care doreau să petreacă până spre orele dimineții. 2. Spațiul de camping a fost mult mai mare și mutat mai departe de scenă. 3.  Steward-zii cunoșteau fenomenul rock. Era minunat să vezi un steward cum dirijează publicul să facă wall of death-uri și cum se uită cu atenție ca cineva care face pogo să nu pățească ceva. 4. Multitudinea de concerte oferite publicului prezent și faptul că, deși festivalul este unul al rockului extrem, pe scena principală au urcat și formații care adoptă un stil… mai puțin extrem. 5. La fel ca și anul trecut, nu pot să nu remarc locul desfășurării festivalului – la marginea pădurii, departe de betoanele încinse. 6. Atmosfera creată cei câteva mii de participanți, împreună cu organizatorii.

Dintre lucrurile mai puțin plăcute nu pot să nu remarc anumite distrugeri pe care le-au făcut câțiva tineri – cel mai probabil aflați sub influența băuturilor alcoolice – și care i-a afectat pe mulți alți participanți la festival. Totodată, atitudinea unor secui care, fiind beți, au uitat că se află în Râșnov și au încercat să provoace mulțimea de acolo prin scandări și cântece șoviniste; dar, din fericire, românii au știut să-i ignore și nu au avut loc incidente.

În ceea ce privește numele importante care au urcate pe scenă în cele 4 zile, amintesc Obituary (SUA), Belphegor (Austria), Fleshgod Apocalypse (Italia), Behemoth (Polonia), Katatonia (Suedia), Rotting Christ (Grecia), GOD (România), Sodom (Germania), Dordeduh (România), The Agonist (Canada).

Cea de-a doua ediție a Rockstadt Extreme Fest a fost una mai reușită, mai matură decât prima, ceea ce ne dă speranța că în zonă s-au pus deja bazele unui festival care va crește, de la an la an, în amploare și care va deveni un punct de atracție în această parte a Europei.

LIVIU CÂMPEAN

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.