Rockstadt Extreme Fest 2019: trei formații confirmate, trei genuri | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 9 decembrie 2023
Home » Timp Liber » Rockstadt Extreme Fest 2019: trei formații confirmate, trei genuri
Rockstadt Extreme Fest 2019: trei formații confirmate, trei genuri

Rockstadt Extreme Fest 2019: trei formații confirmate, trei genuri

Până acum s-au vândut 2.000 de abonamente

Organizatorii unuia dintre cele mai importante festivaluri de muzică rock din sud-estul Europei au confirmat până acum trei formații care în prima săptămână a lunii august 2019 vor urca pe scena de la Râșnov.

După ce lista numelor pentru ediția de anul viitor (a șaptea) a fost deschisă de Paradise Lost (cunoscuți ca fiind pionierii gothic-ului), între timp au mai fost anunțate două formații.

Săptămâna trecută, organizatorii festivalului au făcut public al doilea nume pentru Rockstadt Extreme Fest 2019. Este vorba de Hypocrisy, formație de melodic death, condusă de Peter Tägtgren. Suedezii s-au înființat în 1991, primele piese ale formației având un sound clasic al death metal-ului, Penetralia (1992, primul album, fiind considerat reprezentativ pentru death-ul european).

Ulterior, formația a trecut spre un death melodic, schimbându-și inclusiv subiectele abordate: de la anticreștinism s-a trecut la subiecte legate de paranormal; apoi, pe al zecelea album (Virus) au abordat teme tipice death-ului, cum sunt violența, nebunia sau chinurile realității; în timp ce pe End of Disclosure suedezii s-au orientat către conspirații și Illuminati.

Astăzi, a fost anunțată și a treia formație, una care a apărut în lumea muzicii în 1987. Trupa olandeză Asphyx – una dintre cele mai importante formații de death/doom metal – a început să devină cunoscută odată cu albumele „The Rack” (1991) și „Last  One On Earth” (1992).

În ciuda unui succes care creștea, olandezii au luat o pauză până în 2007, an în care Asphyx s-a reunit în cadrul unui festival. După doi ani a urmat și albumul „Death… The Brutal Way”.

Cu nouă albume de studio la activ, în prezent Asphyx este considerată una dintre puținele susținătoare ale metalului extrem, în forma sa pură, din ultimele decenii.

Abonamente pentru ediția 2019 (iabilet.ro)

Perioadele de vânzare a abonamentelor la REF 2019 sunt:

  • Pre-sale 3: include 1.000 de abonamente cu prețul de 270 lei/buc., valabil până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 4 noiembrie 2018;
  • Pre-sale 4: va include 1.000 de abonamente cu prețul de 300 lei/buc., valabil până la epuizare, dar nu mai târziu de 20 ianuarie 2019;
  • Pre-sale 5: va include 1.000 de abonamente cu prețul de 330 lei/buc., valabil până la epuizare, dar nu mai târziu de 17 martie 2019;
  • Pre-sale 6: va include 1.000 de abonamente cu prețul de 360 lei/buc., valabil până la epuizare, dar nu mai târziu de 16 iunie 2019;
  • După data de 16 iunie 2019 și pe perioada festivalului, abonamentele vor costa 390 lei/buc.

Pentru ediția de anul viitor, organizatorii vor pune în vânzare, înainte cu o lună de eveniment, și bilete valabile pentru o zi, prețul acestora fiind de 220 lei.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.