Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Rocadă la Prefectura Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 4 martie 2024
Home » Politic » Rocadă la Prefectura Harghita
Rocadă la Prefectura Harghita

Rocadă la Prefectura Harghita

Adrian Jean Andrei a fost înlocuit cu subprefectul UDMR
Prefectul Harghitei, Adrian Jean Andrei, a fost înlocuit din funcţie, printr-o hotărâre a Guvernului, de subprefectul susţinut de Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR), Petres Sándor, schimbarea având loc în momentul în care prefectul se afla în concediu.

Potrivit hotărârii de Guvern publicată în Monitorul Oficial, Adrian Jean Andrei a fost detaşat în condiţiile legii în funcţia de subprefect al judeţului Harghita, în vreme ce subprefectul Petres Sándor a fost numit în funcţia de prefect.
Adrian Jean Andrei se afla în concediu cu familia atunci când a fost înlocuit din funcţie şi a fost surprins de această decizie. „Este o veste neaşteptată pentru mine, mai ales că eram în concediu şi nu mă aflam nici în ţară. Acestea sunt negocierile politice asupra cărora nu este bine să comentez. Sper, în continuare, ca judeţul Harghita să aibă o Instituţie a Prefectului la fel ca în ultimii doi ani, în care am reuşit şi să menţinem echilibrul etnic în judeţ, dar şi să fie respectate legile ţării şi Constituţia României, pentru că prefectul este, prin excelenţă, garantul respectării acestora”, a declarat Adrian Jean Andrei.

Fostul prefect, de profesie jurist, a fost numit în funcţie în septembrie 2012 şi a declarat atunci că mandatul său va sta sub semnul respectării legii şi a dezvoltării în judeţ a unui climat de stabilitate, fără tensiuni. Adrian Jean Andrei a mai ocupat în trecut funcţia de subprefect al judeţului Harghita, a fost consilier local, dar şi consilier la biroul parlamentar al actualului ministru al Apărării, Mircea Duşa.
Noul prefect, Petres Sándor, a ajuns la Prefectura Harghita în luna iunie a acestui an, când a fost numit în funcţia de subprefect, după ce în ultimii 14 ani a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, ales pe listele UDMR.
Petres Sándor are 44 ani, este licenţiat în fizică şi are un master în administrarea afacerilor. În 1996 a fost ales pentru prima dată în Consiliul Judeţean, pe lista UDMR şi de atunci a fost reales la fiecare dintre scrutinurile locale care au urmat. Din 2001 a ocupat continuu funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Harghita.

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. Să plecăm de la prezumția de corectitudine! El trebuie să reprezinte Guvernul și nu UDMR. Vom trăi și vom vedea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.